«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για τα παιδιά: Μπορεί να μολυνθούν 50.000 μέσα στους επόμενους μήνες (Βίντεο)

Share:

Όσα παιδιά είναι ανεμβολίαστα, είναι εκτεθειμένα στη νόσο

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα παιδιά
κρούουν οι ειδικοί, προειδοποιώντας ότι όσα είναι ανεμβολίαστα, είναι εκτεθειμένα στη νόσο.

«Έχουμε 730.000 με 750.000 παιδιά από 12 έως 18 ετών. Υποθέτουμε ότι το 25% θα έρθει σε επαφή με τον ιό. Εάν το 1/4 μολυνθεί, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε 30.000 με 50.000 παιδιά με νόσο. Επομένως, θα έχουμε 300 με 500 παιδιά στα νοσοκομεία. Δεν θέλω να τρομάξω κανένα, αλλά οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν αυτούς τους αριθμούς», είπε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο «MEGA».

Ο κ. Τζανάκης τόνισε πως δεν θα νοσήσουν σοβαρά και πιθανότατα δεν θα μολυνθούν καν όσα παιδιά έχουν εμβολιαστεί. Τα παιδιά λειτουργούν καλύτερα ανοσοποιητικά εάν είναι εμβολιασμένα, σημείωσε.

Το εμβόλιο προστατεύει τα παιδιά

«Το εμβόλιο προστατεύει τα παιδιά, δεν ξέρουμε τις παρενέργειες της νόσου σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η έννοια της συλλογικής ανοσίας που ελπίζαμε στην αρχή της πανδημίας δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά ο μαζικός εμβολιασμός θα περιορίσει το ιικό φορτίο», δήλωσε από την πλευρά του ο Άλκης Βατόπουλος, Καθηγητής Μικροβιολογίας, μιλώντας επίσης στο «MEGA».

Τόνισε μάλιστα ότι τα εμβόλια mRNA έχουν λιγότερες παρενέργειες, σχεδόν μηδενικές. Σε περίπτωση αλλεργίας, υπάρχουν οδηγίες ώστε να αντιμετωπιστεί.

Τρεις θάνατοι σε πολύ μικρά παιδιά

«Έχουμε τρεις θανάτους σε πολύ μικρά παιδιά, 30 θανάτους για άτομα κάτω των 39 ετών. Σε παιδί 15 χρονών βάλαμε απινιδωτή μετά από κοροναϊό. Συμπονούμε και συμπάσχουμε με τους γονείς.

Θα πρέπει να πούμε όμως ότι σε δύο μέρες δεν μπορώ να φανταστώ μία αντίδραση στον οργανισμό που να σχετίζεται με το εμβόλιο. Η μυοκαρδίτιδα μπορεί άνετα να τεκμηριωθεί από την ιατροδικαστική εξέταση. Η θρόμβωση επίσης δεν μπορεί να σηματοδοτηθεί μέσα σε δύο ημέρες. Σε αυτό τον θάνατο δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον μηχανισμό που να σχετίζεται με το εμβόλιο», συμπλήρωσε ο κ. Τζανάκης.

Για την τρίτη δόση 

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως οι ανοσοκατεσταλμένοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση, εφόσον τους έχει σταλθεί SMS.

«Αν ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση άμεσα», πρόσθεσε, με τη σειρά του, και ο κ. Τζανάκης.

Previous Article

«Απόβαση» ηγετών της Ε.Ε. στην Αθήνα – Μακρόν, Ντράγκι, Κόστα, Σάντσεθ έρχονται την Παρασκευή για τη συνάντηση των EuroMed7

Next Article

Επίθεση με βιτριόλι: Αρχίζει σήμερα η δίκη – Αντιμέτωπη με τη γυναίκα που της άλλαξε τη ζωή η Ιωάννα

Σχετικά Άρθρα