Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίθεση με βιτριόλι: Διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη – Ιωάννα: Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι (Βίντεο)

Στο τραγικό θύμα εξέφρασε την προσωπική του συμπάθεια και συμπαράσταση ο δικηγόρος της δράστιδος

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021
θα συνεχιστεί η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας.

«Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», είπε η 35χρονη κοπέλα βγαίνοντας από το δικαστήριο μετά την απόφαση να διακοπεί η δίκη.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Τι είπε η 35χρονη, το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι, μόλις εξήλθε του δικαστηρίου.

Δημοσιεύτηκε από parapolitika.gr στις Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Το δικαστήριο διέκοψε για άλλη συνεδρίαση ύστερα από πρόταση του εισαγγελέα καθώς η ακροαματική διαδικασία θα είναι μακρά και οι μάρτυρες είναι πολλοί. Η δίκη θα αρχίσει απρόσκοπτα σε άλλη συνεδρίαση.

«Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για να αποδειχθεί η αλήθεια και αυτή μόνο πρέπει να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις, ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτή την υπόθεση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαστραντωνάκης

Επίσης, αποφασίστηκε αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων και πρώτη θα βρεθεί απέναντι από δικαστές και ενόρκους η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της άγριας επίθεσης για να καταθέσει.

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Ιωάννα, θύμα της σφοδρής επίθεσης, η οποία δήλωσε τα στοιχεία της και αμέσως μετά η διαδικασία διεκόπη.

Στη σύνθεση του δικαστηρίου κληρώθηκαν τέσσερις άνδρες ένορκοι και δύο γυναίκες, αναπληρωτές ένορκοι.

Κεχαγιόγλου: Όλοι ξέρουμε την έκβαση της δίκης

«Η εντολέας μου σήμερα επέλεξε να μην παραβρεθεί στο δικαστήριο», δήλωσε πριν από λίγο ο δικηγόρος της 36χρονης Έφης, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Όπως είπε, εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους της. Ακόμη ανέφερε: «Στην πορεία θα εμφανιστεί και θα δώσει τις εξηγήσεις που πρεπει να δωσει. Εξέφρασα την άποψη ότι είναι λανθασμένη η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και θα πρέπει να τη μετατρέψει το δικαστήριο σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ορίζει η νομολογία. Ελπίζω να επικρατήσει η νομιμότητα και όχι η σκοπιμότητα».

Εν συνεχεία συμπλήρωσε, «Ζήτησα να μιλήσω στο τραγικό θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω τη προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση. Η συμπάθεια αυτή δεν σημαίνει ότι θα περιορίσω την άκσηση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Η εντολέας μου έχει ομολογήσει την πραξη. Υπάρχει διαφωνία ως προς τον νομικό χαρακτηρισμό. Όλοι ξέρουμε την έκβαση της δίκης.

Απαντλωντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι η Ιωάννα του είπε ότι δέχεται αυτά που της είπα μέσα στο δικαστήριο. Την άκουσα ψύχραιμη και ότι διαχωρίζει το ανθρώπινο στοιχείο από τον ρόλο μου ως υπερασπιστή. Εκφραζω τον θαυμασμό μου για το ψυχικό της σθένος αλλά δεν θα περιορίσω τα υπερασπιστικά μου καθήκοντα.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν η εντολέας του θα ζητησει συγγνώμη απ’ την Ιωάννα είπε ότι θα το πει η ίδια στην απολογία της.

Τι δήλωσαν οι δικηγόροι της Ιωάννας

«Το είχα προβλέψει ότι δεν θα έρθει στο δικαστήριο, ότι δεν θα αντικρύσει την Ιωάννα» τόνισε ο Απόστολος Λύτρας προσθέτοντας «απέδειξε για μία ακόμα φορά ποια είναι. Δεν ήρθε καν για να είναι με σκυμμένο το κεφάλι».

Για το αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας ο κ. Λύτρας είπε πως έχουν αποφανθεί ήδη και ο εισαγγελέας που άσκησε τη δίωξη και οι δικαστές με το βούλευμα τους για το ζήτημα.

Ο δεύτερος δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής χαρακτήρισε αναμενόμενη τη στάση της κατηγορούμενης, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σε άλλη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ