Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πανεπιστήμια: Υψηλή η συμμετοχή στον εμβολιασμό – Στο 73% οι εμβολιασμένοι φοιτητές και στο 91% οι πανεπιστημιακοί

Χαμηλά ακόμα τα ποσοστά εμβολιασμού στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στις Θεολογικές σχολές

Υψηλή είναι η συμμετοχή στον εμβολιασμό
που καταγράφεται στον χώρο των πανεπιστημίων.

Ειδικότερα, το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών ανέρχεται στο 68%, ενώ μαζί με τους νοσήσαντες φτάνει το 73%. Την ίδια ώρα, το ποσοστό εμβολιασμένων μεταξύ του προσωπικού ανέρχεται στο 87%, ενώ μεταξύ των μελών ΔΕΠ στο 91%.

Σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία, σε σύνολο 513.151 φοιτητών, έχουν εμβολιασθεί με μία ή δύο δόσεις 349.206 φοιτητές (68%), έχουν νοσήσει 27.874, ανεμβολίαστοι είναι οι 136.071, ενώ εμβολιασμένοι και νοσήσαντες είναι οι 377.080 φοιτητές.

Το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων φοιτητών καταγράφεται στο ΕΜΠ, με ποσοστό 78%, και ακολουθεί το ανοιχτό Πανεπιστήμιο, με ποσοστό 77%.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικά τα ποσοστά εμβολιασμού στα ΑΕΙ.

Χαμηλά τα ποσοστά στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στις Θεολογικές σχολές

Αντίθετα χαμηλά είναι ακόμα τα ποσοστά εμβολιασμού στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στις Θεολογικές σχολές.

Ο μικρότερος αριθμός εμβολιασμένων φοιτητών καταγράφεται στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, με ποσοστό 44%, όπως και σε όλες τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, δηλαδή λιγότεροι από τους μισούς φοιτητές έχουν εμβολιαστεί.

Στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας, από τους 497 φοιτητές έχουν εμβολιαστεί οι 278, με μία ή δύο δόσεις, σε ποσοστό 56%, και έχουν νοσήσει 44 χωρίς να έχουν κάνει καμία δόση, ενώ άλλοι 174 παραμένουν ανεμβολίαστοι χωρίς να έχουν νοσήσει.

Στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης από τους 323, εμβολιασμένοι με μία ή δύο δόσεις είναι οι 143, ποσοστό μόλις 44%, που είναι το χαμηλότερο που καταγράφεται. Άλλοι 18 φοιτητές έχουν νοσήσει χωρίς να έχουν κάνει καμία δόση ενώ υπάρχουν 160 ανεμβολίαστοι που δεν έχουν νοσήσει.

Τα ποσοστά εμβολιασμού στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης ανέρχονται σε 54% , ενώ 51 % των φοιτητών της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων έχει εμβολιαστεί.

Η εικόνα αυτή διαμορφώνεται παρά το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, καθώς και κορυφαίοι Ιεράρχες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ