Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σοκ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ – «Έφυγε» ο θρύλος Ντούσαν Ίβκοβιτς

Βύθισε στο πένθος τον κόσμο του αθλητισμού – Το μήνυμα του Ολυμπιακού

Απεβίωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο θρύλος της προπονητικής Ντούσαν Ίβκοβιτς
, σε ηλικία 77 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο του αθλητισμού.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Σερβίας, ο Ίβκοβιτς εισήχθη στο νοσοκομείο με υγρό στον πνεύμονα.

Ο Σέρβος θρύλος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια κάποια προβλήματα με την καρδιά του, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιάσει μία ασθένεια στους πνεύμονές του.

Ο «Ντούντα» γεννήθηκε το 1943 στο Βελιγράδι και εξελίχθηκε σε κορυφαίο προπονητή, αλλά και προσωπικότητα του παγκοσμίου μπάσκετ.

Την είδηση γνωστοποίησε η Σερβική Ομοσπονδία Μπάσκετ:

Το πέρασμά του από την Ελλάδα

Ο «θρύλος» του σερβικού μπάσκετ ήταν αυτός που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού δυο φορές και μάλιστα σε διαφορετικές περιόδους όπου διατέλεσε προπονητής (1997, 2012).

Ο Ίβκοβιτς θεωρούσε την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του και είχε βοηθήσει άπειρα το ελληνικό μπάσκετ. Ο «Ντούντα» είχε καθίσει στον πάγκο του Άρη (1980-1982), του ΠΑΟΚ (1991-1993), του Πανιωνίου (1994-1996) και της ΑΕΚ (1999-2001).

Από το πέρασμά του από την Ελλάδα έμεινε στην ιστορία, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα Ελλάδα και τέσσερα Κύπελλα, ενώ το 2017 τιμήθηκε από την Euroleague με τον τίτλο «legend», μπαίνοντας στο πάνθεον των «θρύλων» της διοργάνωσης.

Το μήνυμα του Ολυμπιακού

Τη θλίψη της εξέφρασε με ανάρτησή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «”έφυγε”ο μεγαλύτερος όλων».

«Η “ερυθρόλευκη” οικογένεια είναι συντετριμμένη. Ο μεγαλύτερος προπονητής του Ολυμπιακού και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, ο τεράστιος Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν είναι πια κοντά μας.
Ο Ντούντα του Θρύλου έκανε το μεγάλο ταξίδι και άφησε πίσω του ένα τεράστιο κενό. Τέτοιες ώρες τα λόγια είναι φτωχά…
Η σκέψη μας είναι με την οικογένειά του.
Δάσκαλε σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες.
Θα σε θυμόμαστε για πάντα.
Καλό ταξίδι Θρυλικέ Ντούντα…».

Θρήνος στη Σερβία

Με την εθνική ομάδα της πρώην Γιουγκοσλαβίας είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ (1988), το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής 1990), καθώς επίσης και χρυσό μετάλλιο στα Eurobasket το 1989 και το 1991.

Αργότερα και μετά την ανεξαρτητοποίηση των κρατών πανηγύρισε με την εθνική Σερβίας το χρυσό στο Eurobasket του 1995 και το ασημένιο σε αυτό της Πολωνίας το 2009.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ