Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη δόση σε υγειονομικούς και άνω των 60 – Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Τι αποκάλυψε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Το ραντεβού τους για την Τρίτη ενισχυτική δόση μπορούν να προγραμματίσουν από τη Δευτέρα, μια μεγάλη κατηγορία ανοσοκατασταλμένων πολιτών, οι οποίοι εκτιμώνται σε περίπου 285.00 ασθενείς.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης  σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο, καθώς δεν οικοδομούν εύκολα ανοσία και ενδέχεται να έχουν υποστεί απώλεια του τίτλου αντισωμάτων

Ωστόσο όπως αποκάλυψε στα Παραπολιτικά 90,1 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, την ερχόμενη Δευτέρα η εθνική επιτροπή εμβολιασμών θα ανακοινώσει την χορήγηση της τρίτης δόσης στους άνω των 60, αλλά και στους υγειονομικούς.

 «Το εμβόλιο που υπάρχει τώρα καλύπτει και την μετάλλαξη Δέλτα, δεν κινούνται οι εταιρείες στο να βγάλουν εμβόλιο που να καλύπτει τη μετάλλαξη Δέλτα. Αυτή τη στιγμή η μετάλλαξη Δέλτα έχει ένα πολύ καλό ποσοστό, απλώς είχαμε συνηθίσει να έχουμε 95% είναι λίγο λιγότερο στη μετάλλαξη Δέλτα αλλά παραμένει σε ένα υψηλό ποσοστό προστασίας. Δεν κινούνται οι εταιρείες να βγάλουν διαφορετικό εμβόλιο. Η τρίτη δόση θα γίνει με εμβόλια MRNA. Όλα θα διευκρινιστούν τη Δευτέρα», ανέφερε ο γενικός γραμματέας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε επίσης  ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες τονίζοντας ότι οι αρνητές δεν θα πειστούν να κάνουν το εμβόλιο.

Αναφορικά με το θέμα χορήγησης της τρίτης δόσης ο καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσης είχε αναφέρει ότι στις δύο Επιτροπές συζητείται το ισχυρό ενδεχόμενο η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού να χορηγηθεί στον γενικό πληθυσμό της χώρας μας μόνον εν όψει μίας μελλοντικής νέας επιδημικής έξαρσης της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού και, πάντως, όχι στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ