Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εμβόλιο: Έρχεται τρίτη δόση για όλους – Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα (Βίντεο)

Αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Όλοι θα χρειαστεί να κάνουμε τρίτη δόση του εμβολίου
, εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, διευκρινίζοντας ότι αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις από την Επιτροπή των Εμβολίων.

«Εννοείται θα κάνουμε τρίτη δόση. Το έχουμε πει εδώ και καιρό. Περιμένουμε την Επιτροπή των Εμβολίων, που αργούν στις εισηγήσεις τους», σημείωσε η κ. Παγώνη, μιλώντας στο «MEGA».

Η ίδια εκτίμησε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα προχωρήσει το θέμα.

Ποιοι θα ακολουθήσουν

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, μετά τους ανοσοκατασταλμένους και τους υγειονομικούς, προτεραιότητα για την τρίτη δόση θα έχουν «όσοι εμβολιάστηκαν Γενάρη και Φεβρουάριο», ενώ εκτίμησε ότι η τρίτη δόση θα γίνεται μετά τους 6-8 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Αναγκαίος ο εμβολιασμός των παιδιών

Η κ. Παγώνη επανέλαβε ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι ιδιαίτερα «επιθετική» στα παιδιά και στους νέους, απευθύνοντας έκκληση να εμβολιαστούν τα παιδιά.

«Από τις δυσκολότερες μεταλλάξεις που έχουμε. Δεν το περιμέναμε κι εμείς», τόνισε η γιατρός. «Στο Λος Άντζελες έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στα παιδιά στα σχολεία γιατί ήταν πολλά τα κρούσματα. Και ένα μεγάλο ποσοστό μπήκε σε ΜΕΘ. Και δεν θα ήθελε κανείς μας, με τίποτα, να δει παιδάκια διασωληνωμένα», ανέφερε, κάνοντας έκκληση στους παιδιάτρους να ενημερώσουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Να εμβολιάσουν οι γονείς τα παιδιά τους για την ασφάλειά τους. Δεν θα ήθελα να βλέπω παιδάκια στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ», τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ