Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νίκος Παναγιωτόπουλος σε Γιώργο Τσίπρα : Μην αδικείτε τις ένοπλες δυνάμεις –Διασπείρετε ανακρίβειες

Πήρε «επ’ ώμου» ο υπουργός την τιμή και την φήμη των Ενόπλων Δυνάμεων

«Επ ώμου» πήρε ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος την τιμή και την φήμη των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν κλήθηκε στην Βουλή να απαντήσει στις κατηγορίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα.

 Ο κ. Τσίπρας επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, ανέφερε ειρωνικά, σε επίκαιρη ερώτηση του πως «στις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές καταγράφηκαν δύο τεράστιες επιτυχίες της Κυβέρνησης. Η μία αφορά τις ίδιες τις πυρκαγιές. Είχαμε αύξηση των καμένων εκτάσεων κατά 500%, πέντε φορές πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2008 – 2020. Από την άλλη μεριά φανερώθηκε πλέον η απαξίωση και η υπολειτουργία της ΕΑΒ και έκανε λόγο για  «εξαιρετικά αργοπορημένη  συμμετοχή των εναέριων μέσων και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεση των πυρκαγιών».

 Ο υπουργός Άμυνας φανερά ενοχλημένος και εκνευρισμένος του απάντησε: “Αυτή η εκτίμηση πραγματικά αδικεί κατάφωρα τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις χιλιάδες του προσωπικού που ενεπλάκησαν στον αγώνα κατά των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα» και συνέχισε  « το πρώτο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι είναι εξαιρετικά ανακριβή τα στοιχεία που παραθέτετε, όπως επίσης ότι είναι εξαιρετικά ανεπαρκής ο χρόνος προκειμένου να δώσω μία συνολική απάντηση για το τι έγινε πραγματικά, πόσα στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων ενεπλάκησαν, σε τι χρόνο, αν ήταν έγκαιρη η συμμετοχή τους ή αργοπορημένη και εν πάση περίπτωσή, ποια ήταν η συνολική συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στο έργο αυτό».

 Η κ. Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος στον Γ. Τσίπρα πως « η καταστροφή είναι τεράστια και ασφαλώς παίζετε με το συναίσθημα αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι αν πείτε σε κάποιον πυρόπληκτο ότι κινήθηκαν όλες οι δυνάμεις εγκαίρως, προφανώς δεν θα τον πείσετε, κανείς δεν θα τον πείσει» ωστόσο του συνέστησε στον  με ψυχραιμία να αναφέρεται στο θέμα και στα στοιχεία που δίνει.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ