Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απίστευτη κόντρα Σκυλακάκη – Τριανταφυλλίδη στη Βουλή: Σας έπιασε κρεσέντο υποκρισίας – Σε ποιους κόψατε το ΕΚΑΣ

Εκρηκτικός και σε υψηλούς τόνους ο διάλογος ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Άναψαν» τα αίματα στην Βουλή
κατά την συζήτηση της τελευταίας ημέρας κοινοβουλευτικού ελέγχου για αυτήν την εβδομάδα ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη.

Θέμα, τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια των ποντίων όπου ο κ. Τριανταφυλλίδης κατηγόρησε την ΝΔ πως τους οδηγεί στην εξαθλίωση λέγοντας «το κόμμα σας το 2012 τους οδήγησε στην εξαθλίωση με τη διακοπή χορήγησης ακόμη και της σύνταξης των 360 ευρώ της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για τους ανασφάλιστους υπερήλικες. Πώς σας πήγε η καρδιά; Παππούδες βρε, γιαγιάδες! Τους κόψατε 360; Δηλαδή στον εφοπλιστή του κουρεύετε 175 εκατομμύρια, στον Πηλαδάκη σας 175 εκατομμύρια και θα χαθεί ο εθνικός προϋπολογισμός με τα 360 του παππού του κ. Μπούρα, της γιαγιάς του, της γιαγιάς μου και του παππού μου;»

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης έκανε λόγο για ένα κρεσέντο υποκρισίας από τον βουλευτή της Αντιπολίτευσης, ανταποδίδοντας τα «πυρά» στον ΣΥΡΙΖΑ, «Το κόμμα που έκοψε το ΕΚΑΣ έρχεται εδώ και μας παριστάνει τον ευαίσθητο; Σε ποιους κόψατε ακριβώς το ΕΚΑΣ, κύριε Τριανταφυλλίδη;».

Η συνέχεια του διαλόγου ανάμεσα στους δυο ήταν εκρηκτική και σε υψηλούς τόνους

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Γιατί δεν το φέρατε πίσω;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Σε ποιους κόψατε το ΕΚΑΣ, κύριε Τριανταφυλλίδη;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Γιατί δεν το φέρατε πίσω;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Σε ποιους κόψατε το ΕΚΑΣ; Στους ηλικιωμένους κόψατε το ΕΚΑΣ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Εσείς το επαναφέρατε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: (Αθανάσιος Μπούρας): Μην διακόπτετε, κύριε Τριανταφυλλίδη. Ολοκληρώσατε τον λόγο σας, τώρα πρέπει να ακούσετε τον Υπουργό.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Στους παππούδες και τις γιαγιάδες!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Εσείς …

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: (Αθανάσιος Μπούρας): Κύριε Τριανταφυλλίδη, μην διακόπτετε.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Με απόλυτη υποκρισία το φέρνετε εδώ. Σε αυτούς κόψατε το ΕΚΑΣ. Και τι κάνατε για τους Ποντίους; Πόσα χρήματα δώσατε στη διάρκεια της περιόδου σας; Τίποτε, ούτε ένα ευρώ γι’ αυτά τα δάνεια. Αν θέλατε, κύριε Τριανταφυλλίδη, να αλλάξετε την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και να την μετατρέψετε σε κάτι άλλο, θα βάζατε το χέρι στην τσέπη και αντί να κάνατε υπερφορολόγηση για να τα βάλετε στο μαξιλάρι, θα δίνατε τα λεφτά εκεί. Δεν το κάνατε!

Κι έρχεστε τώρα με περισσή υποκρισία, για μια ρύθμιση που δίνει στους ανθρώπους αυτούς μία πρόσθετη δεκαετία, η οποία μπορεί να έρθει και από το 2023 και το 2024 και το 2022, δηλαδή να πάει μέχρι το 2032 και το 2034, να βγάλετε αυτό το κρεσέντο υποκρισίας το οποίο έχετε, δήθεν ότι νοιάζεστε, ενώ δεν κάνατε τίποτε απολύτως.

«Η Κυβέρνηση έφερε έναν νόμο ειδικά για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με καταπτώσεις εγγυήσεων που είναι ο νόμος δεύτερης ευκαιρίας» τόνισε ο υπουργός και συνέχισε «Δεν σας αρέσει ο νόμος δεύτερης ευκαιρίας. Γιατί; Διότι δεν είναι γενικευμένη ρύθμιση για μπαταξήδες. Είναι για αυτούς που έχουν ανάγκη. Αφήνει έξω τους μπαταξήδες και προβλέπει διακόσιες σαράντα δράσεις, με διαγραφή έως 75% της βασικής οφειλής και έως 95% επί των προσαυξήσεων» απάντησε ο κ. Σκυλακάκης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ