Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

H προσωπική απόφαση Μητσοτάκη για Στυλιανίδη και οι κινήσεις του πρωθυπουργού που δίνουν λύσεις

Τελευταίο παράδειγμα ήταν η επιλογή του προσώπου για το πόστο του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής

Την ικανότητα να ξεπερνάει αστοχίες που παρατηρούνται από την κυβέρνησή του ή από συνεργάτες του έχει επιδείξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
. Τελευταίο παράδειγμα ήταν η επιλογή του προσώπου για το πόστο του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχει παρατηρηθεί κυρίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

Η επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη αφενός εντυπωσίασε τους πάντες, καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο με κατάρτιση και αντικειμενική γνώση του τομέα που αναλαμβάνει, και αφετέρου κατέστησε πολύ γρήγορα παρελθόν την κριτική για την αστοχία με την επιλογή Αποστολάκη και τη μουρμούρα που προκλήθηκε από την ετεροχρονισμένη άρνησή του. Πρόκειται για μια επιλογή την οποία πήρε πάνω του ο πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα να μη διαρρεύσει κάτι μέχρι την τελική επιβεβαίωση, ενώ η κοινή αποδοχή για το πρόσωπο του Χρήστου Στυλιανίδη φάνηκε από την επιχειρηματολογία της κριτικής που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση, η οποία στράφηκε στην κυβέρνηση και όχι στον νέο υπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει ο ίδιος να ξεκαθαρίσει το τοπίο όταν το κυβερνητικό σχήμα εμφανίζεται να έχει χάσει τον προσανατολισμό του.

Το έκανε άλλωστε και τον Αύγουστο μετά τις φωτιές, ζητώντας «συγγνώμη» για τις αστοχίες και τις αρρυθμίες, σε τηλεοπτικό μήνυμα και στη Βουλή. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για την εξέλιξη του lockdown του περασμένου χειμώνα, όταν υπουργοί της κυβέρνησης εμφανίζονταν να εκπέμπουν διαφορετικά μηνύματα, συχνά αντιφατικά, ο ίδιος με τηλεοπτική του συνέντευξη είχε επιφορτίσει με την αρμοδιότητα αυτή τον σημερινό υπουργό Επικρατείας και στενό του συνεργάτη, Άκη Σκέρτσο. Ο πρωθυπουργός είχε παρέμβει προσωπικά και κατά τη διάρκεια των πρώτων εμβολιασμών. Ήταν η περίοδος κατά την οποία υπήρξαν στελέχη της κυβέρνησης ή της Νέας Δημοκρατίας τα οποία είχαν παρακάμψει τη σειρά εμβολιασμού, προκαλώντας αναταραχή. Το πρόβλημα είχε αναλάβει να λύσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός δεν έχει διστάσει να πάρει πάνω του και δύσκολες αποφάσεις, απορροφώντας το πολιτικό κόστος, ειδικά σε περιόδους που πάλι υπουργοί της κυβέρνησης δεν μπορούσαν να εκπέμψουν ένα συμπαγές μήνυμα. Τον περασμένο Φεβρουάριο, με τηλεοπτικό του μήνυμα, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναλάβει το πολιτικό κόστος της σκλήρυνσης των μέτρων, στα οποία περιλαμβάνονταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας και της διαδημοτικής μετακίνησης, με μικρές εξαιρέσεις. «Τώρα πρέπει να προλάβουμε τον κίνδυνο. Με βάση τα νέα δεδομένα, λοιπόν, αναλαμβάνω την ευθύνη των πρόσθετων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ