Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επιμένει να αντιγράφει την οικογένεια Παπανδρέου ο Αλέξης Τσίπρας

Οι συνεχείς αναφορές στην «ευημερία των αριθμών» που θυμίζουν Παπανδρέου και η ιστορία της φράσης

Η αναφορά στον συσχετισμό της ευημερίας των αριθμών και της ευημερίας των ανθρώπων που μετατρέπεται σε δυστυχία των ανθρώπων έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο ρητορικό δίλλημα για τον Αλέξη Τσίπρα, όχι σε μία ή δύο αλλά σε πολλές παρεμβάσεις του.

Το απέδειξε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, επαναλαμβάνοντας τη συγκεκριμένη φράση τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το βράδυ του Σαββάτου, όσο και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Όταν στη μαραθώνια συνέντευξη Τύπου η συζήτηση πήγε σε ζητήματα οικονομίας, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του με το επιχείρημα ότι «στη χώρα ευημερούν οι αριθμοί, αλλά δυστυχούν οι άνθρωποι».

Πρόκειται για μία φράση, η πατρότητα της οποίας ανήκει στον Γεώργιο Παπανδρέου. Ο πατέρας του Ανδρέα Παπανδρέου την είχε χρησιμοποιήσει στα προδικτατορικά χρόνια για να ασκήσει κριτική στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Την είχε επαναφέρει μάλιστα και ο εγγονός του, Γιώργος Παπανδρέου πριν τις εκλογές του 2009 για να επιτεθεί στον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Ο λογογράφος του Αλέξη Τσίπρα πάντως δεν έχει ιδιαίτερη έμπνευση γιατί την ίδια φράση είχε χρησιμοποιήσει με άλλη διατύπωση τον Μάιο του 2019 πριν τις ευρωεκλογές αλλά και σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσφατη επίτευξη ανάπτυξης 16,2%. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ