Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ιδιωτική ξενάγηση του ζεύγους Μακρόν στην Ακρόπολη -Χθες το βράδυ, με Μητσοτάκη, Μαρέβα, Μενδώνη και Κορρέ

Ήταν προσωπική επιθυμία του Γάλλου προέδρου

Ιδιωτική επίσκεψη – ξενάγηση στην Ακρόπολη έγινε χθες στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του, Μπριζίτ, κατόπιν επιθυμίας του ιδίου.

 Ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του βρέθηκαν χθες στη χώρα μας με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της EUMED 9, των 8 ηγετών του ευρωπαϊκού νότου, με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στη Μεσόγειο.

 Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου και το δείπνο που παρέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους ηγέτες με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποίησε την επιθυμία του Εμανουέλ Μακρόν για μια ξενάγηση στην Ακρόπολη.

 Το παρών σε αυτήν έδωσαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επίσης με την σύζυγό του Μπριζίτ, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη καθώς και ο ακαδημαϊκός Μανόλης Κορρές.

 Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είχε επισκεφθεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα», όπου την υποδέχθηκε η Πρόεδρος του σωματείου «Σύλλογος φίλων παιδιών με Καρκίνο, Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μανώλη Παπασάββα

 Ακολούθως, η Μπριζίτ Μακρόν, συνοδευόμενη από την Μαρέβα Μητσοτάκη και την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη ξεναγήθηκε στην εμβληματική έκθεση «1821 Πριν και Μετά», στο Μουσείο Μπενάκη, όπου ενθουσιάστηκε με τα εκθέματα και δήλωσε «φιλέλλην».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ