Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σκρέκας: Κάλυψη των αυξήσεων του ρεύματος για 8 στα 10 νοικοκυριά

«Όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, θα δουν από τον Οκτώβριο και τους επόμενους μήνες, μια διακριτή γραμμή στο λογαριασμό τους, όπου ανάλογα με την κατανάλωση που έχουν θα βλέπουν μια έκπτωση», επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

«Οκτώ στα δέκα νοικοκυριά καλύπτονται από τις δράσεις της κυβέρνησης για την ανάσχεση της αύξησης της τιμής του ρεύματος
», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε δύο δράσεις. Αφενός, τη μηνιαία στήριξη ύψους 9 ευρώ μέχρι τέλος του έτους, για όλους τους καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι στην χαμηλή τάση.
Αφετέρου, εξήγησε, ότι η κυβέρνηση ζήτησε επιπλέον εκπτώσεις από τους παρόχους ρεύματος.

«Ζητήσαμε από τους παρόχους, και ΔΕΗ και τους υπόλοιπους, να κάνουν επιπλέουν εκπτώσεις για να αντισταθμίσουν τις αυξημένες τιμές του ρεύματος. Όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, θα δουν από τον Οκτώβριο και τους επόμενους μήνες, μια διακριτή γραμμή στο λογαριασμό τους, όπου ανάλογα με την κατανάλωση που έχουν θα βλέπουν μια έκπτωση, την επιδότηση από την κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Και θα έχουν μια επιπλέον έκπτωση από τον πάροχο, είτε από την ΔΕΗ είτε από ιδιώτες παρόχους, όπου θα προσπαθούν να αντισταθμίσουν το υπόλοιπο της αύξησης» υπογράμμισε ο υπουργός», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Το 72% των νοικοκυριών καταναλώνουν κατά μέσο όρο μέχρι 300 κιλοβατόρες το μήνα. 8/10 νοικοκυριά καταναλώνουν μέχρι 600 κιλοβατόρες. Με αυτό τον τρόπο αντισταθμίζουμε σχεδόν το σύνολο της εκτιμώμενης ανατίμησης για 8/10 νοικοκυριά στη χώρα μας» πρόσθεσε.

Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης

Όσον αφορά στην αύξηση τις τιμής του φυσικού αερίου, ο κ. Σκρέκας είπε ότι προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις η κυβέρνηση εξήγγειλε αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατά 20%.

«Πρόθεσή μας να αυξήσουμε το ποσό του επιδόματος θέρμανσης» ανέφερε, ενώ όπως συμπλήρωσε η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ταμείο για την ενεργειακή μετάβαση.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στο ταμείο αυτό θα συγκεντρώνεται χρήματα από δημοπρασίες των ρύπων, «ώστε να δημιουργήσουμε κουμπαρά και όποτε θα έχουμε εξαιρετικές συνθήκες στις διεθνείς αγορές που θα δημιουργούν αυξητικές τάσεις στην ενέργεια, θα ερχόμαστε και να αντισταθμίζουμε, τις αυξήσεις μέσα από αυτό το ταμείο».

Ύψους 630 εκατομμυρίων ευρώ το νέο Εξοικονομώ 

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε στην σημασία εξοικονόμησης ενέργειας των νοικοκυριών μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης από το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ που ξεκινά τον Οκτώβριο.

«Η εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να μπει στη ζωή μας μέσα από την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού τους. 50.000 θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμιστούν», διευκρίνισε ο υπουργός. Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα θα είναι ύψους 630 εκατομμυρίων ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ