Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιo της Pfizer για τον κοροναϊό σε παιδιά 5 -11 ετών

Share:

Σχεδιάζουν να καταθέσουν αίτημα για τη χορήγησή του στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα

 

Την αποτελεσματικότητα, αλλά και την ασφάλεια του εμβολίου τους σε παιδιά 5-11 ετών ανακοίνωσαν η Pfizer και η BioNTech. Μετά από τις απαραίτητες δοκιμές αποδείχθηκε ότι εμβόλιό τους για τον κοροναϊό παρήγαγε ισχυρή ανοσοαπόκριση σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και σχεδιάζουν να καταθέσουν αίτημα για τη χορήγησή του στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού το συντομότερο δυνατό.

 

Οι δοκιμές

Pfizer και BioNTech είπαν ότι το εμβόλιο παρήγαγε ισχυρή ανοσοαπόκριση σε παιδιά 5 – 11 ετών στην δεύτερη και τρίτη φάση των κλινικών τους δοκιμών, τα αποτελέσματα των οποίων όσον αφορά στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα συνάδουν με εκείνα στην ηλικιακή ομάδα 16 έως 25 ετών. «Από τον περασμένο Ιούλιο τα παιδιατρικά κρούσματα της Covid-19 αυξήθηκαν κατά περίπου 240% στις ΗΠΑ υπογραμμίζοντας την ανάγκη εμβολιασμού», υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά σε ανακοίνωσή του. «Αυτά τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών παρέχουν ισχυρά θεμέλια για το αίτημα έγκρισης του εμβολίου μας για παιδιά 5 έως 11 ετών και σχεδιάζουμε να το καταθέσουμε επειγόντως στον FDA [αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων] και άλλες ρυθμιστικές Αρχές».

 Τον Οκτώβριο η απόφαση

 Κορυφαίοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ αναμένεται να λάβουν τον Οκτώβριο την απόφασή τoυς για το κατά πόσον το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε νεότερα παιδιά εντός τριών εβδομάδων μετά την κατάθεση του σχετικού αιτήματος από τις εταιρείες, είχαν αναφέρει νωρίτερα αυτόν τον μήνα δύο πηγές στο Reuters. Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία ασθενών με Covid-19 και οι θάνατοι έχουν αυξηθεί τους τελευταίος μήνες στις ΗΠΑ λόγω της λίαν λοιμογόνου μετάλλαξης Δέλτα, ενώ έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα ειδικά σε ανεμβολίαστα παιδιά κάτω των 12 ετών, αλλά δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι η Δέλτα είναι πιο επικίνδυνη για τα παιδιά. Μια ταχεία έγκριση του εμβολίου της Pfizer θα μπορούσε να περιορίσει μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων το φθινόπωρο, ειδικά καθώς τα σχολεία είναι ήδη ανοικτά σε ολόκληρη τη χώρα. Το εμβόλιο της Pfizer, το Corminaty, έχει ήδη εγκριθεί για παιδιά έως 12 ετών στις ΗΠΑ και πολλές χώρες.

 Τα παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών που μετείχαν στις κλινικές δοκιμές των Pfizer / BioNTech έλαβαν δύο δόσεις των 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου, δηλαδή το ένα τρίτο της δόσης που χορηγήθηκε σε άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών. Οι δύο εταιρείες αναμένουν τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις ηλικίες 2 έως 5 ετών και έξι μηνών έως δύο ετών το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Previous Article

«Μπουρλότο» στην Ευρώπη βάζει η συμφωνία AUKUS – Έκτακτη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Next Article

Κανάλι της Βουλής: Το νέο πρόσωπο στην πρωινή ζώνη και οι αλλαγές στο πρόγραμμα

Σχετικά Άρθρα