ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα για παράνομη αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

Share:

Στο πλαίσιο της διασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας

Σε διάβημα διαμαρτυρίας
αναφορικά με παράνομη αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντός των χωρικών μας υδάτων, θα προχωρήσει η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στο πλαίσιο της διασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς και της προστασίας του ευρωπαϊκού κεκτημένου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Δένδιας τόνισε, επίσης, την καταδικαστέα πρακτική σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία συνοδεύει τα τουρκικά αλιευτικά και παρενοχλεί τα ελληνικά αλιευτικά.

«Η παράνομη αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελεί επίσης παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, πέρα από το γεγονός ότι είναι ακόμα μια παραβίαση, εκ μέρους της Τουρκίας, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Η Τουρκία, δυστυχώς, συνεχίζει ακάθεκτη την παραβατική της συμπεριφορά. Η ελληνική πλευρά, προσηλωμένη στην προάσπιση των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, δεν αφήνει καμία πρόκληση να μείνει αναπάντητη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Previous Article

Τρόμος στη Ρωσία: 8 νεκροί από επίθεση οπλοφόρου σε πανεπιστήμιο-Φοιτητές πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν (Βίντεο)

Next Article

Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν – Η ρομαντική φωτογραφία στην Ακρόπολη

Σχετικά Άρθρα