Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν 26 τουρκικά αεροσκάφη

Καταγράφηκαν 17 παραβιάσεις και 12 παραβάσεις

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, συνέχεια των χθεσινών…Κυριακάτικων, με αφορμή την τουρκική αεροναυτική άσκηση «Καραρλινκ 21», που βρίσκεται σε εξέλιξη στο βόρειο Αιγαίο, και είχε ως αποτέλεσμα υψηλό αριθμό εμπλοκών («εικονικών αερομαχιών»), μεταξύ των μαχητικών αεροσκαφών της ελληνικής αεραμύνης και των Τούρκων, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν λίγη ώρα το ΓΕΕΘΑ.

Συμφώνως με αυτά, σήμερα, 8 σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών (μία «εξάδα» F-16, μία «τετράδα» F-16 και έξι «ζευγάρια» F-16), καθώς επίσης και 3 ελικόπτερα του ναυτικού και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, συνολικώς 26 αεροσκάφη από τα οποία 6 μαχητικά οπλισμένα, πραγματοποίησαν 12 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 17 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Επίσης σημειώθηκαν 7(!) εμπλοκές των ελληνικών μαχητικών με τα τουρκικά, που αναχαιτίστηκαν όλα μετά από σκληρές αερομαχίες! «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ