Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οικονόμου: Έδειξε αλαζονεία ο Τσίπρας – Το ρολόι του έχει σταματήσει στο 2014 (Βίντεο)

Τι είπε για Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε
λίγο πριν τη 1 η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Σχολιάζοντας την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως το βασικό συμπέρασμα από την παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, είναι «ότι δεν κατάλαβε τίποτα και τίποτα δεν έχει αλλάξει».

Όπως είπε, «έδειξε αλαζονεία και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο περιβάλλον, το ρολόι του έχει σταματήσει στο 2014».

«Δεν απάντησε στα ερωτήματα του σήμερα και του αύριο» επεσήμανε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κατανοεί την πραγματικότητα με παρωχημένα εργαλεία. Κλισέ και ψέματα. Δήθεν ότι ο ΚΜ νομοθετεί για τους λίγους και ισχυρούς». «Ο Τσίπρας», σημείωσε,  «παραμένει αγκυλωμένος στο παρελθόν. Εκφράζει τη βαθιά συντήρηση σε κάθε επίπεδο πολιτικό και πολιτιστικό. Γι’ αυτό και επέμενε στην επιστροφή και κατάργηση».

Απόλυτη ικανοποίηση

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής EUMED 9, που διεξήχθη την Παρασκευή.

«Η κυβέρνηση εκφράζει απόλυτη ικανοποίηση για τα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα της Συνόδου όπως αυτά αποτυπώνονται τόσο στην πολιτική διακήρυξη όσο και στη Διακήρυξη της Αθήνας για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον στη Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η Διακήρυξη των Αθηνών που υπογράφηκε απ’ όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες του Νότου παρουσία της προέδρου της Κομισιόν αποτελεί ορόσημο για την EUMED9. Όπως είναι γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ποιότητα ζωής όσο και για την ευημερία της κοινωνίας μας αφού ο Τουρισμός και ο πρωτογενής μας τομέας συνδέονται άρρηκτα με τη φύση», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Οι συμφωνίες

Συνεχίζοντας την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε πως «μείζονος σημασίας ήταν οι συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν και απεικονίζονται στην πολιτική διακήρυξη, οι ηγέτες σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις στη Μεσόγειο που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ομόφωνα, οι ηγέτες των 9 καλούν όλες τις χώρες της περιοχής να σέβονται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ και υπογραμμίζουν ότι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών πρέπει να γίνεται πάντοτε με ειρηνικό τρόπο και σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας».

Όπως επίσης επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «συμφωνία υπήρξε και σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αυξημένων μεταναστευτικών ροών μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Οι εννιά ηγέτες ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος και τις οργανωμένες απόπειρες παράνομης εισροής μεταναστών».

«Δεν συμπίπτουν»

Για πιθανή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε πως μέχρι στιγμής και όπως έχει ανακοινωθεί «τα προγράμματα των δύο ηγετών δείχνουν ότι δεν συμπίπτουν».  

«Εάν ο κ. Ερντογάν παρατείνει την παραμονή του και υποβληθεί αντίστοιχο αίτημα, θα εξεταστεί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι καινούργιο», σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ