Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν απόπειρα δολοφονίας του Ζάεφ – Τι αποκαλύπτει γνωστός δημοσιογράφος (Βίντεο)

Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών το περιστατικό

Απόπειρα δολοφονίας
σε βάρος του  πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, απέτρεψαν η ελληνική κυβέρνηση και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, σύμφωνα με αποκαλύψεις που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, Κώστας Μελισσόπουλος, «το περιστατικό έλαβε χώρα λίγους μήνες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών το καλοκαίρι του 2018».

Άγνωστες οι λεπτομέρειες

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο δημοσιογράφος είπε χαρακτηριστικά: «Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με ξένες, πληροφορηθήκαμε ότι απέτρεψαν απόπειρα δολοφονίας του Ζόραν Ζάεφ. Δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή κάτι συγκεκριμένο. Η αποκάλυψη αφορά στην κορυφή του παγόβουνου, υπάρχουν πολλές πτυχές της υπόθεσης ακόμα».

Η ενημέρωση στο ΥΠΕΞ

Παράλληλα, ο κ. Μελισσόπουλος πρόσθεσε: «Στα Βαλκάνια αυτή η κουλτούρα ξεκαθαρίσματος πολιτικών λογαριασμών δεν είναι άγνωστη. Όταν υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες σχετικά με ένα σχέδιο δολοφονίας ενός πολιτικού, οι βαλκανικές κυβερνήσεις τις λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους. Ενημέρωσαν το ελληνικό ΥΠΕΞ και την κυβέρνηση, και η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε το περιβάλλον Ζάεφ».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ