Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την κριτική του Κούλογλου – Το παρασκήνιο των επιθέσεων Πολάκη και Παπαδημούλη

Η «ισοπαλία» και το «αυτογκόλ» με φόντο τη ΔΕΘ

Το πόνημα του ευρωβουλευτή
του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου «Ισοπαλία μετά από έναν ανιαρό αγώνα» μέσα στο οποίο ανέφερε ότι από την ΔΕΘ δεν αναδείχτηκε κανένας νικητής, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ούτε και ο Αλέξης  Τσίπρας, έφερε ένταση στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς ερμήνευσαν την κίνηση αυτή ως χτύπημα κάτω από την μέση προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή.

Η ενόχληση είχε να κάνει κυρίως με τον χρόνο που ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ανεβάσει στο site του το εν λόγω άρθρο καθώς  με το που τελείωσε την συνέντευξη τύπου ο Αλέξης Τσίπρας,  ο Στέλιος Κούλογλου ανέβασε το άρθρο που μεταξύ άλλων έγραφε:

«Ούτε ο Α. Τσίπρας μπορεί να θεωρήσει τη ΔΕΘ ως αφετηρία μιας νέας αρχής, όπως είχε προαναγγελθεί. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θίγουν καίρια θέματα σε μια σειρά από τομείς, αλλά έμοιαζαν αποσπασματικά και δεν έγιναν αντιληπτά ως ένα συνολικό σχέδιο και μια πειστική πρόταση αλλαγής. Επιπλέον, με το προηγούμενο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης το 2014, τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν το Σάββατο θα έπρεπε απαραίτητα να συνοδεύονται από εμπεριστατωμένη οικονομική τεκμηρίωση».

«Δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ»

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζουν την παρέμβαση και τις επιπτώσεις που έχει η κίνηση  αυτή  καθώς όπως λένε ο Στέλιος Κούλογλου δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μετέχει στα όργανα αλλά συνεργάζεται και έχει εκλεγεί  ευρωβουλευτής.

Οι ίδιοι άνθρωποι παραπέμπουν σε παλαιότερη συνέντευξη του Ευρωβουλευτή ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είχε πει ότι έχει ξεκαθαρίσει στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα λέει ελεύθερα την γνώμη του ακόμα και αν αυτή δεν είναι αρεστή στην ηγεσία του κόμματος.

«Δεν εκφράζει τον Ευκλείδη»

Παράλληλα διευκρίνιζαν ότι η άποψη του Στέλιου Κούλογλου δεν εκφράζει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν συνηθίζει να κινείται με αυτή την λογική ακόμα και όταν διαφωνεί σοβαρά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η διευκρίνηση αυτή θεωρήθηκε αναγκαία προκειμένου να μην υπάρξουν άλλου είδους συνειρμοί καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνεργάζεται με το site του Στέλιου Κούλογλου διατηρώντας δική του στήλη.

Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζαν πάντως ότι ο Στέλιος Κούλογλου δεν εγκατέλειψε ποτέ τις προσωπικές φιλοδοξίες του  να γίνει  επικεφαλής της ευρωομάδας αναλαμβάνοντας την θέση του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Περί «αυτογκόλ»

Ο τελευταίος πάντως με ανάρτηση του στο twitter ξεκαθάρισε την θέση που έχει η ευρωομάδα λέγοντας ότι « ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε με επιτυχία τους συλλογικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ 2021. Για να τους πετύχουμε, χρειαζόμαστε και μπορούμε την Νίκη στις εκλογές! Όχι ισοπαλία. Όλοι και όλες μαζί. Με πρόγραμμα, συλλογική προσπάθεια, πειστικότητα και συνοχή. Και φυσικά Όχι αυτογκόλ!».

Με την λέξη αυτογκόλ ο Δημήτρης Παπαδημούλης προφανώς εξέφρασε την άποψη που έχει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ  για το άρθρο του Στέλιου Κούλογλου.

Πήρε το αίμα του πίσω

Όσο για την παρέμβαση Πολάκη αυτή θεωρήθηκε αναμενόμενη καθώς ο Στέλιος Κούλογλου είχε αρθρογραφήσει πολλές φορές εναντίον του βουλευτή Χανίων την περίοδο που παρέμενε ανεμβολίαστος.

Έτσι ο Παύλος Πολάκης προφανώς βρήκε την ευκαιρία να πάρει το αίμα του πίσω

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ