Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός – Ανησυχητικά τα στοιχεία από τα κρούσματα στα παιδιά – Μεγαλώνει η ανησυχία των ειδικών

Φόβοι ότι θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά

 

Νέα έκρηξη κρουσμάτων στην Ελλάδα, με τις μολύνσεις να ξεπερνούν 3.000, προκαλώντας εκ νέου ανησυχία, ενώ το επίκεντρο των ειδικών βρίσκεται στα παιδιά, καθώς σημειώνεται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Τα  στοιχεία που έρχονται από τα παιδιά, καθώς 1.003 κρούσματα εντοπίστηκαν σε παιδιά ηλικίας από 0 – 17 ετών, με τους ειδικούς να περιμένουν περαιτέρω έξαρση με το άνοιγμα των σχολείων, προκαλούν έντονες συζητήσεις για τους εμβολιασμούς.

Μάλιστα η κλιμακούμενη ανησυχία για τη χειμερινή περίοδο εντείνει την συζήτηση καθώς η επιδημιολογική εικόνα δεν βελτιώνεται.

 Στο πλαίσιο αυτό, κυβέρνηση και ειδικοί βρίσκονται σε εγρήγορση, με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, να απευθύνει έκκληση προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Όπως ανέφερε, πλέον ένα στα τρία κρούσματα είναι παιδί, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, η αναλογία αυτή ήταν ένα στα πέντε.

 «Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ.  Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», δήλωσε χαρακτηριστικά, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Μάλιστα, επεσήμανε ότι οι επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων θα φανούν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

 Φόβοι ότι θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά

Υπενθυμίζεται πως ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας είχε κάνει λόγο για ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- πως έως τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά.

 Ο κ. Σύψας ανέφερε πως μπορεί να μην είναι γνωστό το τι θα γίνει με το εμβόλιο μετά από δέκα χρόνια, αλλά είναι γνωστό το τι θα γίνει αν ένα παιδί κολλήσει το ιό. «Ξέρουμε ότι πλέον βγαίνουν πολλές αναφορές στην βιβλιογραφία για παιδιά που έχουν το long covid δηλαδή μακροχρόνιες επιπλοκές από τον κοροναϊό όπως τεράστια κόπωση, κατάθλιψη, διαταραχές σε διάφορα όργανα όπως πνεύμονες, καρδιά».

 Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι γονείς στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να συγκρίνουν δύο κινδύνους και να πάρουν μια απόφαση: τον κίνδυνο από το εμβόλιο που είναι απειροελάχιστος και τον κίνδυνο από την covid.

 Επιπλέον, σημείωσε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και προσβάλει και τα παιδιά. «Τα παιδιά θα μολυνθούν κάποια στιγμή αν δεν εμβολιαστούν. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολύ μεγάλη εξάπλωση του ιού. Όλα τα παιδιά θα εκτεθούν αργά ή γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ