Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μηνύματα αλληλεγγύης και φιλίας από τον Ιμάμογλου στην Αθήνα – Οι συναντήσεις με Μητσοτάκη – Μπακογιάννη και η… Μόνικα Μπελούτσι

Το πρόγραμμα του δημάρχου Κωνσταντινούπολης κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας

Επί ποδός έχει τεθεί η Αστυνομία ενόψει της διήμερης επίσκεψης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου  που ξεκίνησε το πρωί από το δημαρχείο της Αθήνας όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη.  Οι δύο άνδρες θα προβούν σε δηλώσεις που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω της νέας διακύμανσης που καταγράφεται τα τελευταία  24ωρα στη στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα. «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την επίσκεψη. Και βλέπω την επίσκεψη στον κ. Μπακογιάννη πολύ χρήσιμη και πολύτιμη. Πιστεύω ότι θα ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο χωρών και των δύο πόλεων. Είμαστε δύο δήμαρχοι δύο πολύ σημαντικών πόλεων που συναντιούνται» σημείωσε λίγο πριν την αναχώρηση του για την Αθήνα ο κ. Ιμάμογλου.

Τον περασμένο Μάιο είχε επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη ο δήμαρχος Αθηναίων όπου συνυπέγραψε με τον Τούρκο ομόλογο του Μνημόνιο συνεργασίας και κατανόησης σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού. 

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στη 1 το μεσημέρι οι δύο δήμαρχοι θα επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συαντηθούν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το απόγευμα, ο κ. Μπακογιάννης θα συνοδεύσει τον κ. Ιμάμογλου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ενώ στις 21:00 θα επισκεφθούν το Ηρώδειο προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση Monica Bellucci, Maria Callas: Letters and Memories.  Αύριο Τετάρτη, ο  κ. Ιμάμογλου θα επισκεφθεί την Αρχαία Αγορά και στη συνέχεια το Σύνταγμα και το Ζάππειο. Τέλος νωρίς το απόγευμα θα μεταβεί στο «Καπνεργοστάσιο» για την έκθεση «Portals» του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.   

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ