Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νέα Μάκρη: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς – Ζημιές σε σπίτια – Υπόνοιες Πατούλη για εμπρησμό – Μια προσαγωγή

Έχουν καεί δύο σπίτια και κάποια έχουν υποστεί ζημιές

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική
, η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη, καθώς δεν υπάρχει πλέον μέτωπο.

Ωστόσο, όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αντιμετωπίζουν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς.

Ζημιές σε σπίτια

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη, με πρώτη εκτίμηση έχουν καεί δύο σπίτια και κάποια έχουν υποστεί ζημιές. Πλήρης εκτίμηση, ωστόσο θα υπάρξει εντός της ημέρας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από εχθές το βράδυ επιχείρησαν συνολικά 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Υπόνοιες Πατούλη για εμπρησμό – Μια προσαγωγή

Υπόνοιες για εμπρησμό άφησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες», είπε στο «MEGA» ο κ. Πατούλης.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες, διότι υπήρχαν έντονες δυνάμεις, επίγειες και πεζοπόρα. Υπήρχε μία έντονη κινητοποίηση. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε κατοικήσιμη και πευκώδη περιοχή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, υπήρξαν σπίτια που υπήρχαν ζημιές στις αυλές και τους τοίχους.

«Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «MEGA», οι αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός άνδρα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ