Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στην Αθήνα σήμερα ο Εκρέμ Ιμάμογλου – Συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου – Στο Ηρώδειο το βράδυ

Ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης θα παρακολουθήσει μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη την παράσταση Monica Bellucci, Maria Callas: Letters and Memories

Στην Αθήνα
για μια επίσημη διήμερη επίσκεψη θα βρεθεί σήμερα ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος είχε βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάιο, με τους δύο δημάρχους να υπογράφουν μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας με στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Οι δυο τους τότε είχαν επισκεφθεί από κοινού το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, όπου έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.
«Πιστεύω πως μαζί θα μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας την ιστορική ευθύνη, προκειμένου να χτίσουμε την ωραία γέφυρα ειρήνης Αθήνας-Κωνσταντινούπολης που είναι γεμάτη με όμορφα αισθήματα», δήλωνε τότε ο κ. Ιμάμογλου.

Το ενδιαφέρον του Ιμάμογλου να χτίσει «γέφυρες» με τη Δύση προκαλεί έντονη νευρικότητα στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πολλοί θεωρούν τον Ιμάμογλου ιδανικό διάδοχο του Ερντογάν στην προεδρία, καθώς η πορεία τους στην πολιτική είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοια, αν και οι δυο τους αντιπροσωπεύουν δύο εντελώς αντίθετες όψεις της γειτονικής χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμάμογλου κέρδισε το 2019 δύο φορές τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης (σ.σ. οι εκλογές διεξήχθησαν δύο φορές λόγω του οριακού αποτελέσματος), στερώντας για πρώτη φορά από το ΑΚΡ του Ερντογάν ένα από τα παραδοσιακά εκλογικά του προπύργια.

Η διήμερη παρουσία του Ιμάμογλου στην Αθήνα συνιστά για την ελληνική κυβέρνηση μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία στη διάσταση των εθιμοτυπικών σχέσεων μεταξύ αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το πρόγραμμα της συνάντησης

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Ιμάμογλου, ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης θα επισκεφθεί σήμερα Τρίτη στις 11.15 π.μ. το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, όπου θα συναντηθεί με τον κ. Μπακογιάννη.

Ακολούθως, στη μία το μεσημέρι, οι δύο Δήμαρχοι θα επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχουν συνάντηση διάρκειας μισής ώρας με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το απόγευμα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης θα συνοδεύσει τον κ. Ιμάμογλου σε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ενώ στις 21.00 θα επισκεφθούν το Ηρώδειο προκειμένου να παρακολουθήσουν μαζί την παράσταση Monica Bellucci, Maria Callas: Letters and Memories.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ξενάγησης του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα, αύριο στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά, ενώ στη συνέχεια ο κ. Ιμάμογλου θα επισκεφθεί -συνοδεία του Δημάρχου Αθηναίων- την περιοχή της πλατείας Συντάγματος και το Ζάππειο, προκειμένου να δουν τα έργα αστικής ανάπλασης που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Στις 16.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην έκθεση «Portals» του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, στη Λένορμαν, ενώ ο κ. Ιμάμογλου θα αναχωρήσει αύριο το βράδυ για την Κωνσταντινούπολη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ