Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως την Τετάρτη Πλεύρης και Γκάγκα: Στα πρόθυρα του μίνι lockdown η συμπρωτεύουσα – Αποφασίζουν σήμερα οι ειδικοί

Αυξημένες οι πιθανότητες να «κοκκινήσει» η εν λόγω περιφερειακή ενότητα

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν εκτάκτως αύριο, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας
, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα της συμπρωτεύουσας και της ευρύτερης περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης εξελίσσονται κατά την τελευταία εβδομάδα αρκετά ανησυχητικά.

Συγκεκριμένα, με μέσο όρο επταημέρου στο… 275 για τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και με 30 κρούσματα του νέου κοροναϊού ανά 100.000 πληθυσμού, τη στιγμή κατά την οποία οι περισσότερες περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας Αττικής δεν καταγράφουν περισσότερα από 6 – 7 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, η περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στο «μικροσκόπιο» των μελών της ειδικής επιστημονικής επιτροπής του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID – 19.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, μάλιστα, «καμπανάκι συναγερμού» χτυπά ήδη εδώ και μερικές ημέρες για την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, οι πιθανότητες της οποίας να «αναβαθμισθεί» την Τρίτη στο «κόκκινο» επίπεδο του Χάρτη είναι ιδιαιτέρως αυξημένες και όλα δείχνουν ότι η «αναβάθμιση» της Θεσσαλονίκης θα επέλθει τελικά.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βόρεια Ελλάδα στο «κόκκινο» επίπεδο του Χάρτη βρίσκονται ήδη οι περιφερειακές ενότητες Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Καβάλας.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών από τη 1 π.μ. έως τις 6 π.μ. και η απαγόρευση της μουσικής σε ολόκληρο τον κλάδο της εστίασης, καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, είναι τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία χαρακτηρίζουν το «κόκκινο» επίπεδο της επιδημιολογικής επιτήρησης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ