Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δυσφορία στη Λευκωσία για τον Ελπιδοφόρο – Ακύρωσε τη συνάντηση στη Ν. Υόρκη ο Νίκος Αναστασιάδης – Τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και αναμένονται ανακοινώσεις

Σε ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης στη Νέα Υόρκη
με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, προέβη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η Λευκωσία εμφανίζεται ενοχλημένη από την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη, τα οποία έγιναν από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και στα οποία παρέστη και ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ. Μάλιστα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Ελπιδοφόρος είχε και κοινή φωτογράφηση με τον Τατάρ.

Σημειώνεται ότι ο Κύπριος πρόεδρος επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα Τετάρτη στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τον κ. Ελπιδοφόρο, αλλά επικαλέστηκε το «βεβαρημένο του πρόγραμμα» για να αποφύγει το ραντεβού.

Για την απόφαση του Κύπριου προέδρου συνετέλεσε και η αντίδραση κυπριακών ομογενειακών οργανώσεων που τις επόμενες ώρες προσανατολίζονται να βγάλουν ακόμη και καταδικαστικές ανακοινώσεις για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» που δεσπόζει απέναντι από την έδρα του ΟΗΕ.

Ποιες οι σκέψεις της ελληνικής πλευράς

To ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στο τι θα γίνει με τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, που προγραμματιζόταν να γίνει την Παρασκευή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στα Παραπολιτικά, το πρόγραμμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και αναμένονται ανακοινώσεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ