Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κεραμέως για μηνύσεις αρνητών γονέων σε εκπαιδευτικούς: Υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους καθηγητές

Τι δήλωσε για την πορεία των εμβολιασμών στους εφήβους

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
και τοποθετήθηκε επί των μηνύσεων που έχουν αποστείλει –αρνητές των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό– γονείς σε εκπαιδευτικούς.

Η υπουργός κατέστησε σαφές πως υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες. «Οι εκπαιδευτικοί μας κάνουν το καθήκον τους, κάνουν εξαιρετική δουλειά», είπε η υπουργός.

Οι αρνητές, όχι μόνο επιμένουν να στέλνουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα και self test στα σχολεία αλλά στέλνουν και στην αστυνομία στους εκπαιδευτικούς, υποβάλλοντας μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν τον νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κοροναϊού και την προστασία της υγείας των μαθητών και της κοινωνίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε η υπουργός, σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο, τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε παιδί φορέα του ιού, μπορούν να κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, όλα πληρωμένα από το Κράτος.

Εν συνεχεία, εξήγησε ότι δεν υπάρχει τηλεκπαίδευση για τα παιδιά που λείπουν από το τμήμα λόγω νόσησης ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι όταν το παιδί βρίσκεται σε καραντίνα, προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς.

Η υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών σε εφήβους. Όπως είπε στους φοιτητές πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό ξεπερνά το 87% και στους Καθηγητές ανέρχεται σε 91%. Επιπροσθέτως, σημείωσε πως θα γίνουν προσλήψεις ειδικού προσωπικού στα ΑΕΙ για τους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ