Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ντόρα Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1: Η Ευρώπη οφείλει να έχει Ευρωστρατό – Στο καλύτερό τους σημείο οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας

Τι είπε για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο

«Η Ευρώπη οφείλει να έχει Ευρωστρατό, ο οποίος θα παρεμβαίνει με Ευρωπαϊκή απόφαση
», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε ότι αφορά την συμφωνία AUKUS, είπε χαρακτηριστικά ότι η απόφαση «ψηνόταν αρκετό καιρό και η ΕΕ λανθασμένα έμεινε έξω από τη συζήτηση».

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι η αμερικανική κοινή γνώμη συμφωνεί ότι μεγάλη απειλή αποτελεί η Κίνα και στρέφει το ενδιαφέρον της στον Ειρηνικό. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η Οάσινγκτον «απέχει ή ενδιαφέρεται λιγότερο για τα θέματα του Ατλαντικού, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής».

Σημείωσε, δε, πως είναι μια αλλαγή που η Ευρώπη πρέπει να μελετήσει σε βάθος.

Οι σχέσεις με Γαλλία και Αμερική

Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε επίσης ότι «οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι στο καλύτερο σημείο τους και οι σχέσεις της χώρας μας με τη Γαλλία είναι πολύ στενές και η συνεργασία των δύο χωρών θα συνεχιστεί.

Επίσης τόνισε ότι «οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν επέτρεψαν στον Ερντογάν να θεωρεί ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος της Τουρκίας και να θεωρεί εαυτόν ηγέτη των μουσουλμάνων». Πρόσθεσε μάλιστα ότι την «αναβάθμιση που περίμενε να έχει ο Ερντογάν λόγω του Αφγανιστάν δεν του την έδωσαν οι υπόλοιπες χώρες».

Για τη συνάντηση με Ερντογάν

Αναφορικά με την εξαγγελία Ερντογάν για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη η κ. Μπακογιάννη απάντησε πως αυτό δεν ήταν πρακτικό να γίνει καθώς δεν συμπίπτουν οι δύο ηγέτες στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Τόνισε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο και να του θέσει τις ελληνικές θέσεις και τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης».

«Θα είχε κάποιους λόγους»

Σε ότι αφορά την παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής  κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στην Νέα Υόρκη, τα οποία έγιναν από τον πρόεδρο της Τουρκίας και στα οποία παρέστη και ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, είπε πως αντιλαμβάνεται την δυσφορία λέγοντας όμως ότι «θα είχε κάποιους λόγους για να το κάνει αυτό».

Σημείωσε μάλιστα πως ο κ. Ελπιδοφόρος εκπροσωπεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έχει μεγάλο και σημαντικό έργο.

Για τη συνάντηση του Κώστα Μπακογιαννη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου υποστήριξε ότι «πήγε πολύ καλά».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ