Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πλαστά πιστοποιητικά: Έτσι φτιάχνονται και προμηθεύονται – Μέχρι και 250 ευρώ η τιμή τους

Οι λογαριασμοί αυτοί μένουν ενεργοί στα social media μόνο για λίγες ημέρες και μετά διαγράφονται

Aρκετοί παραμένουν οι επιτήδειοι στη χώρα, οι οποίοι προσπαθούν να «ντριμπλάρουν» τον απαραίτητο για όλους μας εμβολιασμό,
με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αύξηση ζήτησης στα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ειδικότερα, όπως παρουσίασε το MEGA, η τακτική αυτή αρχίζει να γίνεται προσφιλής σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ η τιμή μάλιστα κατά περίπτωση αγγίζει και τα 250€. Ο τηλεοπτικός σταθμός ήρθε σε επικοινωνία με τον μεσολαβητή ενός τέτοιου γκρουπ, με τον ίδιο να εκθέτει τον τρόπο με τον οποίον γίνεται η συναλλαγή.

Αναλυτικά η συνομιλία

Δημοσιογράφος: Τι χρειάζεται να σας δώσω για να εκδοθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού όσο πιο γρήγορα γίνεται; Γιατί τα περιθώρια έχουν στενέψει για εμάς τους ανεμβολίαστους και δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε.

Μεσολαβητής: Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Χρειαζόμαστε: Πλήρες όνομα, ημερομηνία γέννησης και πόλη κατοικίας.

Δημοσιογράφος: Πώς σας πληρώνω;

Μεσολαβητής: Η πληρωμή γίνεται με οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα. Και το πιστοποιητικό περνάει από όλους τους ελέγχους. Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία εγγραφής, έχετε στη διάθεσή σας 24 ώρες για να το επαληθεύσετε μόνοι σας.
Στη συνέχεια μας πληρώνετε τη διαφορά χρημάτων έως 250€.

Μάλιστα έστειλαν και ως προσχέδιο ένα πιστοποιητικό με σβησμένα ωστόσο κάποια στοιχεία. Οι λογαριασμοί αυτοί μένουν ενεργοί στα social media μόνο για λίγες ημέρες και μετά διαγράφονται.

Από… αγάπη και αλληλεγγύη τα πλαστά πιστοποιητικά 

Από «αγάπη» και «αλληλεγγύη» υποστηρίζει ότι «μοίραζε» τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε συγγενείς, γνωστούς και αγνώστους η διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά, 

«Θέλοντας να βοηθήσω κάποιους του στενού μου οικογενειακού περιβάλλοντος, αρχικά προέβην σε αυτές τις απονενοημένες ενέργειες, οι οποίες έγιναν καθαρά από αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης» φέρεται να υποστήριξε η υπάλληλος.

Η βασική κατηγορούμενη στο σκάνδαλο των εικονικών εμβολιασμών ισχυρίζεται ότι δεν απέσπασε χρήματα από την έκδοση των 34 πλαστών πιστοποιητικών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ