Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός: Τι να κάνουν όσοι έλαβαν νωρίτερα το SMS για την τρίτη δόση

Η τρίτη δόση είναι συμπληρωματική και όχι αναμνηστική,άρα κι απαραίτη

Η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής για τον κοροναϊό,Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, έδωσε πληροφορίες για την τρίτη δόση και διευκρίνισε τι πρέπει να κάνουν όσοι έλαβαν νωρίτερα από ότι προβλέπεται το SMS για τρίτη δόση του εμβολίου κατά του φονικού κοροναϊού.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, οι ειδικοί συζητούν πως τα άτομα με σοβαρή ανοσοκαταστολή είναι πιθανό να είναι απαραίτητο να κάνουν την τρίτη δόση, ακόμα και τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη.

Σχετικά με όσους έλαβαν νωρίτερα το SMS για τη χορήγηση της τρίτης δόσης, η κ. Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι αν έλαβε το εν λόγω μήνυμα νεαρό άτομο που πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο , θα ήταν απαραίτητο να πάρει την συμβουλή του προσωπικού του ιατρού για το τι πρέπει να ακολουθήσει.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι δεν χρειάζεται να σπεύσουν, ωστόσο σημείωσε ότι η τρίτη δόση είναι συμπληρωματική και όχι αναμνηστική, κάτι που την καθιστά αυτομάτως απαραίτητη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ