Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σκυλακάκης στα Παραπολιτικά 90,1 για ανατιμήσεις: Θα υποχωρήσει το φαινόμενο – Άνοδος εξαγωγών και επενδύσεων το πρώτο εξάμηνο

Ο τουρισμός πήγε ανέλπιστα καλά φέτος, ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ

Καθησυχαστικός για τις ανατιμήσεις
στην αγορά, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, καθώς, όπως είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Secret» με τον Παναγιώτη Τζένο, το επόμενο διάστημα το φαινόμενο θα υποχωρήσει.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης εκτίμησε πως τα έσοδα το επόμενο εξάμηνο θα πάνε καλά, ενώ τόνισε πως ο τουρισμός πήγε ανέλπιστα καλά φέτος.

Όπως είπε, η κουλτούρα πληρωμών στο δημόσιο δεν έχει αλλάξει και υπάρχουν σημαντικές αποταμιεύσεις από τους φορολογούμενους.

Ισχυρή ανάκαμψη

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη πως στα χρέη ένα μεγάλο κομμάτι έχουν μια πλασματική εικόνα, ενώ εκτίμησε ότι οι πολίτες θα μπουν στις ρυθμίσεις και θα αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Ο ίδιος σημείωσε πως η ανάκαμψη δεν προέρχεται τόσο πολύ από την επάνοδο της κατανάλωσης, ενώ είπε πως το πρώτο εξάμηνο του 2021 παρατηρείται άνοδος εξαγωγών και επενδύσεων σε σχέση με το 2019, κάτι που οδηγεί σε ισχυρή ανάκαμψη.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σκυλακάκης είπε πως η κυβέρνηση επιθυμεί γρήγορη ανάπτυξη και δημιουργία πλούτου, ένα κομμάτι του οποίου θα πάει σε επενδύσεις ώστε να συνεχίζεται ο ενάρετος κύκλος για δεκαετίες.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ