Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απόψε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλβέρτο Μπουρλά

Απόψε το βράδυ θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ομιλία του πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη για τις 16:15 τοπική ώρα.

Η σημερινή δραστηριότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη θα ξεκινήσει με τη συνάντηση με το editorial bord της εφημερίδας Wall Street Journal.

Στις 11:30 τοπική ώρα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον οικονομολόγο Jeffrey Sacks και στις 12 με τον επενδυτή Henry Cravis.

Στις 12:30 ώρα Νέας Υόρκης ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλβέρτο Μπουρλά.

Στις 14:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλ Μένφι.

Τι θα γίνει με τη συνάντηση με Ελπιδοφόρο

Εν τω μεταξύ, το βεβαρυμμένο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη δεν θα επιτρέψει την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, όπως και την ξενάγηση στο Ground Zero και τον ναό του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για την αναβολή της επίσκεψης Μητσοτάκη στον Ground Zero και τον ναό του Αγίου Νικολάου είναι η συνάντηση που προστέθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού με τη διευθυντική ομάδα (editorial board) της Wall Street Journal.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την κίνηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου να δώσει το «παρών» στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, παρουσία Ερντογάν αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Αναδίπλωση από Ελπιδοφόρο

Πάντως, οι τόνοι έπεσαν μετά τη δήλωση με την οποία ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στις ΗΠΑ αναγνώρισε ότι η παρουσία του στην τουρκική εκδήλωση προκάλεσε «οδύνη» στους «Κύπριους και τους Ελληνοαμερικανούς αδελφούς του».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ