Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ξεκινά η κούρσα της διαδοχής στον Άρειο Πάγο – Οι έκτακτες κρίσεις στην Πυροσβεστική και πού θα πολιτευθούν Παπαθανάσης και Σκανδαλίδης

Οι πρώτες ημέρες του Τάκη Θεοδωρικάκου στο υπουργείο

Αν και νωρίς, (ήδη) μαθαίνω ότι έχει ξεκινήσει η κούρσα της διαδοχής
του νυν εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, του οποίου η θητεία περατώνεται τον Ιούνιο του 2022.

Όπως είναι λογικό, οι επίδοξοι διάδοχοί του έχουν ξεκινήσει τις παρασκηνιακές επαφές τους, επιδιώκοντας το καλύτερο για τον εαυτό τους.

Ένας εξ αυτών που κινούνται, και μάλιστα ζωηρά, είναι ο νυν αντιεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου, Ισίδωρος Ντογιάκος, που θα ήθελε να «κλείσει» την καριέρα του από τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Οι πρώτες ημέρες του Τάκη Θεοδωρικάκου στο υπουργείο

Θετικά είναι τα πρώτα σχόλια για τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Οι αξιωματικοί με τους οποίους έχει μιλήσει έχουν να λένε ότι στο πρόσωπο του νέου υπουργού βρήκαν «έναν άνθρωπο που, αν και δεν γνωρίζει τον χώρο, δείχνει να αντιλαμβάνεται, και μάλιστα με περισσή ευκολία, τα προβλήματα».

Το βασικό όλων έχει να κάνει με την απόλυτη συνεργασία που επιδιώκει τόσο με τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου όσο και με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

«Ανασχηματισμός» στην Πυροσβεστική

Μου λένε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας έχει εισηγηθεί στον πρωθυπουργό άμεσα έκτακτες κρίσεις στην Πυροσβεστική. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο αρχηγός Κολοκούρης πρέπει να αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

Η επιστροφή του Σκανδαλίδη

Έπειτα από πολλά χρόνια, ο παλιός υπουργός και νυν βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Κώστας Σκανδαλίδης φαίνεται ότι πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα, ο πολύπειρος πολιτικός, έχοντας κατά νου τις δυσκολίες της Α’ Αθήνας, σκέφτεται σοβαρά στις επόμενες εκλογές να διεκδικήσει την είσοδό του στη Βουλή από τη Δωδεκάνησο.

Πού θα πολιτευθεί ο Παπαθανάσης

Τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό αναμένει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, για να καταλήξει στην εκλογική περιφέρεια όπου θα είναι υποψήφιος.

Αν και οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο Μητσοτάκης θα τον «στείλει» στον Βόρειο Τομέα, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείεται (και) το ενδεχόμενο της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Άλλωστε, εδώ που τα λέμε, αυτό είναι το προφίλ του Παπαθανάση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ