Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το «καρφί» Βαρουφάκη σε Τσίπρα για το «αντίο» του στην Άνγκελα Μέρκελ – «Κινούσε την τρόικα κόντρα στα συμφέροντα των λαών»

Το κείμενο του Αλέξη Τσίπρα στη Die Zeit, σχολιάζει με ανάρτησή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25

Επικριτικά θα έλεγε κανείς ότι σχολίασε, την αποχαιρετιστήρια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην Άνγκελα Μέρκελ, που φιλοξενήθηκε σε ένα εκτενές αφιέρωμα στη Die Zeit, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, Γιάνης Βαρουφάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

Σχολιάζοντας το «αντίο» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Γερμανίδα Καγκελάριο και συγκεκριμένα στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για την περίοδο της κρίσης το 2015, στην οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για επίτευξη «αποδεκτού συμβιβασμού παρά τις δυσκολίες», ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει: «Όχι κ. Τσίπρα. Η ισορροπία που “έπρεπε να πετύχουμε” το 2015 ήταν μεταξύ της λαϊκής μας εντολής και των μισανθρωπικών-αντιευρωπαϊκών απαιτήσεων της κ. Μέρκελ, η οποία κινούσε την τρόικα κόντρα στα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης».

Σημειώνεται ότι δώδεκα πρώην και νυν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και άλλοι κορυφαίοι παράγοντες της διεθνούς πολιτικής, όπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Μπόρις Τζόνσον, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας έγραψαν στην Zeit για τη δική τους σχέση τους με τη Γερμανίδα καγκελάριο, αποτιμώντας τη συμβολή της στην ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική σκηνή.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ