Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σεισμός στην Κρήτη – Κατέρρευσε εκκλησάκι στο Αρκαλοχώρι: Νεκρός ο πατέρας, τραυματίας ο γιος (Εικόνες-Βίντεο)

Το θύμα ήταν πατέρας δύο παιδιών και πρόσφατα είχε γίνει παππούς

Δραματικό το τέλος για τον 62χρονο οικοδόμο
, ο οποίος δούλευε στην ανακατασκευή της μικρής εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι και ανασύρθηκε νεκρός από τα ερείπια.

Η είδηση ήρθε στη δημοσιότητα από τον δήμαρχο Βιάννου, Νίκος Σταυρακάκη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ. Συντετριμμένος ψυχολογικά ανακοίνωσε πως ο 62χρονος οικοδόμος ήταν «συμμαθητής και φίλος του».

Ο ίδιος δήλωσε στο Πρώτο Θέμα πως «Δυστυχώς ο αγαπημένος μου φίλος, συμμαθητής και συνδημότης βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα το πρωί στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία . Την ώρα του σεισμού έκανε εργασίες μαζί με τον γιο του στο εκκλησάκι όταν τον καταπλάκωσε ο τρούλος της εκκλησίας και βρήκε τραγικό θάνατο. Από όσο γνωρίζω εγκλωβίστηκε και ο γιος του μαζί με άλλο ένα άτομο, ο οποίος στη συνέχεια μπόρεσε και κάλεσε το ΕΚΑΒ και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα . Ο γιος του είναι σε σοκ γιατί ήταν μαζί με τον πατέρα του και όπως καταλαβαίνετε οι ώρες είναι δύσκολες. Το θύμα ήταν πατέρας δύο παιδιών και πρόσφατα είχε γίνει και παππούς».

Η είδηση συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Βιάννου. Πρόκειται για τον Ιάκωβο Τζαγκαράκη, ο οποίος υπήρξε ποδοσφαιριστής του Πατούχα αλλά και παράγοντας τόσο στην ομάδα της Άνω Βιάννου, όσο και στον Πήγασο Εμπάρου, επί σειρά ετών. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς ένας άνθρωπος χάθηκε μέσα σε ένα λεπτό, από τον εφιαλτικό σεισμό. Ο άτυχος οικοδόμος είχε καταγωγή από το χωριό Μάρθα Βιάννου.

Ο γιος του αδικοχαμένου άνδρα ήταν αυτός που ειδοποίησε τις αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές. Παρέμεινε στο σημείο έως τη στιγμή που οι πυροσβέστες και οι διασώστες του ανακοίνωσαν το τραγικό συμβάν. Ότι ο πατέρας του, ανασύρθηκε από τα χαλάσματα νεκρός.

«Μαζί του στην εκκλησία ήταν και ο γιος του και ένα άλλο παιδί οι οποίοι τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφριά. Ο γιος ήταν μπροστά. Αυτός πήρε την ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό. Ο γιος είναι 30 ετών», είπε στο newsit.gr, o δήμαρχος Βιάννου, Νίκος Σταυρακάκης.

Την ίδια ώρα, εγκλωβισμένοι παραμένουν δύο άνθρωποι στο Αρκαλοχώρι.

Δείτε τα σχετικά βίντεο

Δείτε τις εικόνες απ’ το σημείο

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ