Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σεισμός στην Κρήτη – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων: «Πρώτη φορά φοβήθηκα ότι θα γκρεμιστεί το σπίτι» – «Πέσανε φωτιστικά και τζαμαρίες στο Λύκειο του γιου μου»

Με τρόμο και κλάματα οι κάτοικοι έβγαιναν από τα σπίτια τους

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου της Κρήτης
, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που έπληξε το νομό του Ηρακλείου το πρωί της Δευτέρας. Τρομοκρατημένοι οι πολίτες προσπαθούσαν να βγουν έξω από τα σπίτια τους, ενώ πολλοί έσπευσαν να βοηθήσουν τους πιο ηλικιωμένους να κατευθυνθούν με ασφάλεια μακριά από τα συντρίμμια.

«Ηρεμήστε… κουνιούνται τα πάντα. Μπαμπά ηρέμησε…», φαίνεται να φώναξε μία τρομοκρατημένη κάτοικος του Ηρακλείου, ενώ μετέδιδε ζωντανά την ώρα που ο εγκέλαδος χτυπά την Κρήτη. «Όσα χρόνια ζω δεν θυμάμαι τόσο δυνατό σεισμό», γράφει λίγο αργότερα στο Facebook. Όπως περιγράφει η ίδια: «Φώναξα να βγουν έξω οι γείτονες με φόβο έβγαιναν και τρομάρα και κλάματα… φανταστείτε πόσο ήταν. Πρώτη φορά φοβήθηκα ότι θα γκρεμιστεί το σπίτι».

Την ίδια ώρα στο Τwitter ιδιοκτήτης καταστήματος δημοσιεύει βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος. Η πρόσοψη του μαγαζιού ταρακουνιέται: «Η ανησυχία και ο φόβος είναι τα μόνα συναισθήματα που κυριαρχούν», γράφει.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Γκιουλμιχάλης, κάτοικος Αρκαλοχωρίου, ανέφερε ότι κατέρρευσε τοίχος σε σούπερ μάρκετ και εγκλωβίστηκε ηλικιωμένη, πληροφορία που δεν έχει διασταυρωθεί μέχρι αυτή την ώρα.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι μετασεισμοί εντείνουν τον πανικό ενώ αναφέρθηκε στα 3-4 σχολεία της περιοχής, λέγοντας ότι πάθανε μεγάλη ζημιά. Το πιο μακρινό σχολείο είναι σε απόσταση χιλιομέτρου από το κέντρο και αναφέρθηκαν μικροτραυματισμοί παιδιών από τζάμια, όπως είπε ο κ. Γκιουλμιχάλης. «Πέσανε φωτιστικά και τζαμαρίες και στο Λύκειο όπου ήταν ο γιος μου», πρόσθεσε και ανέφερε ότι στα σχολεία έκαναν ασκήσεις ετοιμότητας γιατί επί 4 μήνες συνεχίζονταν οι δονήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλείσιμο όλων των σχολείων της περιφερειακής ενότητας, αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, μετά τον μεγάλο σεισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λύκεια και κάθε σχολική δομή στα όρια της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου κλείνουν, μέχρι να εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ