Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απευθείας από το Παρίσι στο Ηράκλειο ο Μητσοτάκης: Μέτρα 25 – 30 εκατ. για τους σεισμόπληκτους

Αμέσως μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας ο πρωθυπουργός μετέβη στην Κρήτη

Απευθείας στην Κρήτη μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας στο Παρίσι για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας στην άμυνα και την ασφάλεια. 

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο νησί πριν λίγη ώρα, με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να τον υποδέχεται στο αεροδρόμιο.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Αρκαλοχώρι, όπου τον περιμένουν ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης και τοπικοί φορείς. Ο πρωθυπουργός θα συναντήσει σεισμόπληκτους και θα γίνει μια τεχνική σύσκεψη – ενημέρωση. 

mitso
μητσοτακης_στυλιανιδης

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού επισκεφτεί τις περιοχές που επλήγησαν από τον εγκέλαδο, θα ανακοινώσει το πλέγμα των μέτρων που έχει ετοιμάσει ήδη η κυβέρνηση.

243139739_403595477955026_3814034664186363863_n

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κρατική ενίσχυση που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανάγκες για ενισχύσεις θα προκύψουν μετά τις αυτοψίες. Οι σχετικές διατάξεις ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικής αρωγής οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα.

Μοντέλο Εύβοιας για τους σεισμόπληκτους 

Ουσιαστικά επισημαίνουν και στην Κρήτη, θα εφαρμοστεί το μοντέλο Καρδίτσας και Εύβοιας.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πάγιο πλαίσιο κρατικής αρωγής και σε αντίθεση με το παρελθόν που η βοήθεια δινόταν ανάλογα με την περίπτωση και με καθυστέρηση, πλέον οι σχετικές διαδικασίες στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας από τις διάφορες καταστροφές, έχουν τυποποιηθεί.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ