Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ζυμώσεις και παρασκήνιο για τη «γαλάζια» Διοικούσα της Θεσσαλονίκης – Τα σενάρια και τα ονόματα

Το νέο πρόσωπο μόνο εύκολο δεν είναι να βρεθεί

Σε αναζήτηση νέου προέδρου της Διοικούσας βρίσκεται η Ν.Δ
. Θεσσαλονίκης. Το όργανο είναι ένα από τα πιο παλιά που λειτουργούν στον κομματικό μηχανισμό και ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Τότε ο απόλυτος άρχοντας του τοπικού κόμματος ήταν ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, ενώ επί Μιλτιάδη Εβερτ το κουμάντο έκανε ο Τάκης Βουδούρης. Τότε ήταν που φτιάχτηκε και η εγκύκλιος που όριζε αρμοδιότητες και μέλη του οργάνου, που είχε την ευθύνη για όλες τις κομματικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. Επί Κώστα Καραμανλή πρόεδρος ήταν αρχικά ο Νίκος Βακάλης και, όταν αυτός εκλέχτηκε ευρωβουλευτής, ο Βάκης Φραντζής. Ολοι αυτοί είχαν άμεση αναφορά και επικοινωνία με τον εκάστοτε πρόεδρο και αυτός ήταν ο λόγος της απόλυτης δύναμης που διέθεταν εκείνα τα χρόνια. Επί Σαμαρά ο μακροβιότερος πρόεδρος ήταν ο Μηνάς Σαμαντζίδης, ενώ επί Κυριάκου Μητσοτάκη οι επιλογές δεν αναδείχτηκαν και ιδιαίτερα επιτυχημένες. Μέσα σε 5 χρόνια είχαμε τρεις προέδρους: Βίκυ Ευταξά, Αντώνη Γυφτόπουλο και Τάσο Σπηλιόπουλο.

Το νέο πρόσωπο μόνο εύκολο δεν είναι να βρεθεί. Κατάλληλος παλιός βουλευτής δεν υπάρχει, ούτε πολύ παλιάς κοπής κομματικό στέλεχος. Μια γυναίκα θα ήταν καλή λύση, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξει και μια συμφωνία τόσο εντός του μητσοτακικού στρατοπέδου, που, όμως, είναι αρκετά κατακερματισμένο, όσο και με τον παράγοντα που λέγεται Απόστολος Τζιτζικώστας. Οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και δεν αποκλείεται στις διαβουλεύσεις να μπει και η συζήτηση για τις δύο θέσεις των προέδρων των ΝΟΔΕ, που πλέον ονομάζονται ΔΕΕΠ. Για την Α’ Θεσσαλονίκης ακούγεται το όνομα του Θόδωρου Μητράκα και για τη Β’ του Θωμά Βράνου.

Όσο για τη Διοικούσα, η ονοματολογία έχει ήδη ξεκινήσει. Κώστας Βλαχοκώστας και Τάσος Εμμανουηλίδης, ενώ κάποιοι επαναφέρουν το όνομα του κ. Σαμαντζίδη, που είναι αποδεκτός από πολλά εσωκομματικά μπλοκ. Ταυτόχρονα, δεν λείπουν και οι νέες προτάσεις για ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης που θα μπορούσαν να αναλάβουν το πόστο. Ολα αυτά με ορίζοντα αλλαγών το προσεχές συνέδριο της Ν.Δ., που είναι προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ