Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πρώτο θέμα στoν γαλλικό Τύπο η αμυντική συμφωνία για την αγορά των φρεγατών Belh@rra – «Το Παρίσι ενισχύει τη συμμαχία του με την Αθήνα»

Τι αναφέρουν τα γαλλικά media για την συμφωνία που υπέγραψαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρωταγωνιστική θέση στον γαλλικό Τύπο
κατέχει η υπογραφή της ιστορικής αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας, που συνήψαν σήμερα στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γαλλικό δίκτυο «France 24»

«Η Γαλλία πουλά τρεις φρεγάτες και ενισχύει τη συμμαχία της με την Ελλάδα», αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «France 24».

Οι Εμανουέλ Μακρόν και Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψαν αμυντική συμφωνία για την παραγγελία τριών φρεγατών από την Αθήνα στο πλαίσιο της ενίσχυσης της «στρατηγικής εταιρικής σχέσης» μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ακύρωση ενός τεράστιου συμβολαίου για πυρηνικά υποβρύχια, ύψους 55 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Αυστραλία, η οποία προτίμησε να συνάψει μία αμυντική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

france_24

Γαλλικό δίκτυο «rfi»

«H Γαλλία πουλά στην Αθήνα τρεις φρεγάτες τύπου Belharra» είναι ο τίτλος του γαλλικού δικτύου «rfi».

«Η εξαγορά από την Ελλάδα τριών φρεγατών τύπου “Belharra” που θα κατασκευαστούν στη Γαλλία, είναι ένδειξη εμπιστοσύνης και απόδειξης της ποιότητας της γαλλικής προσφοράς», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν από το Ελιζέ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

rfi

«Le Figaro»

Αμυντική συμφωνία συνήψαν Γαλλία και Ελλάδα γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψαν αμυντική συμφωνία την Τρίτη για την παραγγελία τριών φρεγατών από την Αθήνα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της «στρατηγικής εταιρικής σχέσης» μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.

lefigaro

Eφημερίδα «nicematin»

Μετά την ακύρωση της «συμφωνία του αιώνα», η Γαλλία πουλά τρεις φρεγάτες στην Ελλάδα, σχολιάζει η εφημερίδα «nicematin».

«Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψαν την Τρίτη μία συμφωνία με την Αθήνα για την αγορά τριών φρεγατών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης» μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.

nice_matin

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ακύρωση μιας τεράστιας συμφωνίας, ύψους 55 δισεκατομμυρίων ευρώ για υποβρύχια από την Αυστραλία, η οποία προτίμησε μια στρατηγική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η συμφωνία αυτή ικανοποιεί «τις ανάγκες του ελληνικού ναυτικού».

«Το ακμάζον οπλικό πρόγραμμα της Ελλάδας στοχεύει στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στην ανατολική Μεσόγειο, για τις οποίες η Γαλλία είναι μία από τις λίγες χώρες της ΕΕ που διαμαρτυρήθηκαν δημοσίως τους τελευταίους μήνες. Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι, αυτή η ενισχυμένη εταιρική σχέση αντιπροσωπεύει ένα «πρώτο τολμηρό βήμα προς την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ