Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: «Φοβόμαστε γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει, κρατάνε μαχαίρια»-Πέντε συλλήψεις (Βίντεο)

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες μαθητών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες μαθητών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
σχετικά με τα επεισόδια που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες.

Η Δήμητρα, νεαρή μαθήτρια που φοιτά στην Α’ Λυκείου στο ΕΠΑΛ δηλώνει στο thesstoday, τρομοκρατημένη εξαιτίας των εξωσχολικών περιθωριακών στοιχείων που τάσσονται κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η κοπέλα μίλησε αναφέρθηκε και στον ξυλοδαρμό μιας μαθήτριας και ενός μαθητή που πήγαν να την υπερασπιστούν, όπου της επιτέθηκαν γιατί μίλησε στα ΜΜΕ και καταδίκασε τα επεισόδια. Μάλιστα ο μαθητής, όπως αναφέρει η κοπέλα, τραυματίστηκε σοβαρά, έσπασε η μύτη του και το ένα του μάτι πρήστηκε.

«Κάποιοι φασίστες επιτέθηκαν στην κοπέλα που εξηγούσε τι ακριβώς έγινε χθες, την χτύπησαν, και ενώ προσπάθησε ένα αγόρι να την προστατεύσει, τον χτύπησαν και αυτόν. Έπειτα ήρθαν όλοι, και οι φασίστες άρχισαν να τους δέρνουν με σίδερα. Οι φασίστες ήταν εξωσχολικοί, και τους έδειραν ακόμη και με μαχαίρια. Φοβόμαστε πάρα πολύ γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Δεν ξέρω πως μπήκαν στο σχολείο», δήλωσε η νεαρή μαθήτρια, τονίζοντας επίσης ότι «οι καθηγητές λένε να μην βγαίνουν έξω από την τάξη, καθώς υπήρχαν πάρα πολλά ατυχήματα. Είδα μαχαίρια, σίδερα, ξύλα».

«Η κατάσταση φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη»

«Εντός του σχολείου βρίσκονται άτομα του ακροδεξιού χώρου, εξωσχολικοί αλλά και μαθητές, οι οποίοι κρατάνε μαχαίρια, σίδερα και ξύλα, φωνάζουν φασιστικά συνθήματα και τρομοκρατούν όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη. Οι καθηγητές, που προσπαθούν να αποφύγουν τα χειρότερα και να διατηρούν ηρεμία για την προστασία των ανηλίκων, επιχείρησαν να απομακρύνουν τους εξωσχολικούς ωστόσο η κατάσταση φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη», τόνισε η μαθήτρια, η οποία κατήγγειλε ότι δέχονται απειλές από συμμαθητές τους για να πάνε με το μέρος τους.

«Φοβόμαστε πάρα πολύ γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Είμαστε τρομοκρατημένοι. Φοβόμαστε να βγούμε έξω, να σχολάσουμε», λέει η μαθήτρια.

Πέντε συλλήψεις και 23 προσαγωγές για τα επεισόδια

Στο μεταξύ, η Ελληνική Αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, προχώρησε σε πέντε συλλήψεις και 23 προσαγωγές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι ανήλικοι εξωσχολικοί, οι οποίοι έφεραν μαζί τους σουγιάδες και λοστούς και έφθασαν στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για να «ενισχύσουν» τα επεισόδια.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια ζήτησε η υπουργός Παιδείας

Νωρίτερα, την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τα τελευταία δύο 24ωρα αιτήθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Παιδείας «βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ