Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το σημείωμα στον Τσίπρα για τη ΔΕΗ και τα δανεικά επιχειρήματα

Κάποιοι δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν αυτό που γίνεται στη ΔΕΗ

Για τα όσα διαδραματίζονται αυτή την περίοδο γύρω από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ αλλά και το πολιτικό παρασκήνιο που έχει στηθεί γύρω από αυτό το θέμα, μας ενημερώνει η στήλη big mouth του powergame.gr.

Όπως αναφέρει η στήλη, κάποιοι δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν αυτό που γίνεται στη ΔΕΗ. Πρόκειται για αυτούς που «στοιχημάτιζαν εδώ και χρόνια στην κατάρρευση της και στο γκρέμισμα της χρηματιστηριακής της αξίας για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους».

Τι αναφέρει η στήλη big mouth

Όπως έχετε αντιληφθεί, παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον όσα διαδραματίζονται αυτή την περίοδο γύρω από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Και πλέον μου είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι κάποιοι δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν αυτό που γίνεται στη ΔΕΗ. Μιλάω για αυτούς που συστηματικά στοιχημάτιζαν εδώ και χρόνια στην κατάρρευση της ΔΕΗ και στο γκρέμισμα της χρηματιστηριακής της αξίας για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, που ήταν να αλώσουν τη ΔΕΗ και μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή.

-Άκουσα και τον πρόεδρο Τσίπρα να λέει κάτι περίεργα για το θέμα στη Βουλή, τη στιγμή που επί των ημερών του στην κυβέρνηση λίγο έλειψε να γίνουν πράξη τα σχέδια όσων ήθελαν να καταπιούν τη ΔΕΗ σε τιμή ευκαιρίας, όταν δηλαδή η κεφαλαιοποίησή της είχε γκρεμιστεί κάτω από τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον κινείται στα 2 δισ. ευρώ και μετά την αύξηση θα πάει στα 3 δισ. ευρώ, δηλαδή 10 φορές πάνω από την εποχή του Τσίπρα και των φίλων του. Το «κοίτα ποιος μιλάει» είναι πολύ λίγο για να χαρακτηρίσει την περίπτωση τους.

-Το ναυάγιο των σχεδιασμών αυτής της παρέας από τους απολύτως επιτυχημένους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της διοίκησης Στάσση εξηγεί και τη λυσσαλέα αντίδρασή τους. Και για να συνεννοούμαστε, τους ξέρει όλη η πιάτσα οπότε ας είναι λίγο πιο προσεκτικοί. Τέλος, επειδή κάποιοι ανόητοι πίσω από συνεργασίες της ΔΕΗ, όπως π.χ. αυτή με τη γερμανική RWE, βλέπουν δήθεν κίνδυνο εξαγοράς της ΔΕΗ, καλό θα είναι να αντιληφθούν ότι όσα σκέπτονται υπάρχουν μόνο μέσα στο ανόητο μυαλό τους.

! Πάντως έχω μια πληροφορία ότι επί κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου όσοι σήμερα εναντιώνονται με την επιλογή της κυβέρνησης για την ΔΕΗ, έδιναν γη και ύδωρ στον πρόεδρο Αλέξη και σε κάτι «περίεργους» φίλους του.

Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη του big mouth εδώ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ