Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Χτυπάει αλύπητα» τους νέους ο κοροναϊός: Παιδιά ένα στα τρία νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

«Είναι αυξημένο το ποσοστό, έχουμε να κάνουμε με ένα κοινωνικό φαινόμενο»

«Αδίστακτος»
φαίνεται ο ιός απέναντι στους νέους, καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για την Τρίτη, περίπου 1 στα 3 νέα κρούσματα κοροναϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο, αφορούν στην ηλικιακή ομάδα 0-17 ετών.

Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σήμερα σε 85.633 περιστατικά. Τη Δευτέρα, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα περιστατικά κοροναϊού στην ίδια ηλικιακή ομάδα ήταν 84.631.

25-30% των νέων κρουσμάτων αφορούν παιδιά

Όπως έχει δηλώσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα η Μαρία Τσολιά, μέλος της επιτροπής ειδικών για τον κοροναϊό, τις τελευταίες ημέρες οι νέες μολύνσεις σε παιδιά αγγίζει το 25 με 30% του συνολικού αριθμού κρουσμάτων που ανακοινώνονται ημερησίως. «Εμείς έχουμε υπολογίσει με βάση την τάση αυτή τη στιγμή και παρά τα – αρκετά ισχυρά- μέτρα που ισχύουν στα σχολεία, είναι τέτοια η μολυσματικότητα της Δέλτα που περιμένουμε, μέχρι το τέλος του χρόνου το 44%, μεσοσταθμικά, των νέων κρουσμάτων να απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας», εξηγούσε την Κυριακή ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου αναφέρθηκε στα σχολεία καθόσο βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία του κοροναϊού. Ερωτηθείς για τα κρούσματα στα παιδιά, ο κ. Ανδρέου τόνισε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ πως «έχουν ανεβεί πάρα πολύ, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα. Είναι αυξημένο το ποσοστό, έχουμε να κάνουμε με ένα κοινωνικό φαινόμενο», εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα κλείσουν κι άλλα τμήματα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ