Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτει σήμερα η Ιωάννα για την ημέρα που της άλλαξε τη ζωή

Πιθανόν απούσα και πάλι η κατηγορούμενη

«Η γυναίκα που προσπάθησε να με σκοτώσει για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι» είχε δηλώσει η Ιωάννας για την 36χρονη, βγαίνοντας από το δικαστήριο. Σήμερα, πιθανότατα για μία ακόμα φορά η Ε.Κ θα επιλέξει να μείνει στις φυλακές Κορυδαλλού
και να παρακολουθήσει τα όσα θα καταθέτει η Ιωάννα από τον τηλεοπτικό δέκτη.

Αντίθετα, η Ιωάννα θα κληθεί να περιγράψει λεπτομερώς τι συνέβη εκείνο το πρωινό που ανυποψίαστη έμπαινε στα γραφεία της εταιρείας που εργαζόταν, μη γνωρίζοντας ότι η ζωή της θα άλλαζε δραματικά.

Η 35χρονη, παρά το ότι οι γιατροί που την παρακολουθούν της είχαν προτείνει να αποφύγει τη σωματική και ψυχολογική επιβάρυνση, έχει δηλώσει στους δικηγόρους της Απόστολο Λύτρα και Νίκο Αλεξανδρή ότι θα είναι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση.

«Θα είναι μια δύσκολη διαδικασία, θα βιώσει ξανά τα όσα πέρασε. Από εκεί και μετά θα δεχθεί ερωτήσεις κι από τους δικαστές κι από τους δικηγόρους των δυο πλευρών» έχει αναφέρει σχετικά ο εκ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής, Απόστολος Λύτρας, και πρόσθεσε: «Η Ιωάννα το μόνο πράγμα που θέλει, είναι να μείνει ήρεμη και να εξηγήσει στους δικαστές αυτό που βίωσε. Ηρεμία χρειάζεται, όσο μπορεί να έχει το κορίτσι με αυτό που της έχει συμβεί. Έχω ξαναπεί ότι οι άνθρωποι στην ηλικία της Ιωάννας ασχολούνται με άλλα πράγματα, με τη δουλειά τους, την καριέρα τους, τον έρωτα. Η Ιωάννα με αυτό το πράγμα, απασχολείται με το σε ποιον γιατρό θα πάει, τι επέμβαση έχει να κάνει, τι θεραπεία έχει να κάνει. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι».

Στην κατάθεσή της η Ιωάννα αναμένεται να αναφερθεί στην ημέρα της επίθεσης αλλά και σε όσα ακολούθησαν και τον μεγάλο αγώνα που συνεχίζει να δίνει καθημερινά για την αποκατάσταση της υγείας της. Αναμένεται να αναφερθεί στους καθημερινούς πόνους που βιώνει από τα βαθιά εγκαύματα τα οποία έχει αφήσει η επίθεση στο πρόσωπο και το σώμα της.

Στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς η 35χρονη γυναίκα είχε περιγράψει σχετικά με την επίθεση «έσπρωξα τη γυάλινη πόρτα της εισόδου και μετά φτάνοντας στο ασανσέρ πάτησα το κουμπί για να το καλέσω. Ενώ περίμενα το ασανσέρ στηριζόμουν από το πόμολο με το δεξί μου χέρι. Ενώ με το αριστερό κρατούσα την τσάντα μου. Εκείνη τη στιγμή άκουσα θόρυβο από το υπόγειο και μου δόθηκε η εντύπωση ότι κάποιος ήταν κάτω. Εγώ σκέφτηκα ότι ίσως είναι η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος γιατί κάτι τέτοιο είχε ξανά συμβεί και πέρυσι που είχαμε βρει στο υπόγειο κάτι βαλίτσες και ένα τύπου στρώμα. Γι’ αυτό τον λόγο δεν έδωσα σημασία και παρέμεινα στο σημείο κοιτώντας το πάτωμα» ανέφερε η Ιωάννα.

Για τη δράστη της επίθεσης, που τότε δεν γνώριζε την ταυτότητά της, είχε αναφέρει «όταν σήκωσα το βλέμμα μου είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα, ήρθε κοντά μου, με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε κάποιο καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρρευστο» περιγράφει η Ιωάννα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ