Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεοδωρικάκος στα Παραπολιτικά 90,1 για Σταυρούπολη: Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναγεννηθεί το ναζιστικό μόρφωμα – Προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών

Τα αστυνομικά τμήματα στην Αττική θα ενισχυθούν με 1.026 αστυνομικούς, ενώ από την 1η Νοεμβρίου προστίθενται 100 νέες περιπολίες κάθε νύχτα

Η ελληνική κοινωνία και πολιτεία δεν θα επιτρέψουν να ξαναγεννηθεί το ναζιστικό μόρφωμα
, δήλωσε αναφορικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Secret», με τον Παναγιώτη Τζένο.

Σημείωσε πως δεν θα γίνει ανεκτή καμία μορφή βίας ενώ είπε ότι η ΕΛΑΣ έκανε άριστα τη δουλειά της, καθώς έκανε συλλήψεις και προσαγωγές, ενώ τόνισε πως βρέθηκαν όπλα.

Για την ενδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις που έκανε χθες ο κ. Θεοδωρικάκος για την ενδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων, διευκρίνισε ότι στην Αττική θα ενισχυθούν με 1.026 αστυνομικούς, καθώς το 70% της εγκληματικότητας είναι στο λεκανοπέδιο.

Παράλληλα, είπε πως από την 1η Νοεμβρίου προστίθενται 100 νέες περιπολίες κάθε νύχτα που είναι κρίσιμες στη μάχη κατά του εγκλήματος, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός έχουν προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος στη γραφειοκρατία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ θα μπει τέλος στη γραφειοκρατία και θα απαλλαγούν δυνάμεις της αστυνομίας που εμπλέκονται σε αυτές τις διαδικασίες.

Για τους αντιεμβολιαστές

Για τους αντιεμβολιαστές, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι δεν μπορεί να συκοφαντεί και να λέει «ωμά» ψέματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγειονομική ασφάλεια.
Ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για αυτούς που ζητούσαν χρήματα για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Για δημόσιες συναθροίσεις και πανεπιστήμια

Τόνισε πως είναι υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίζει τον νόμο για τις δημόσιες συναθροίσεις, λέγοντας ότι δεν μπορούν να κλείνουν τους δρόμους.

Αναφερθείς στη φύλαξη των Πανεπιστημίων, είπε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί ενώ ανέφερε ότι την ευθύνη για την τάξη στα ΑΕΙ έχουν οι πρυτάνεις και τα
Πανεπιστήμια.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ