Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διαβάστε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος εξηγούν τί σηματοδοτεί η Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

Μέσα στο 2022 15.836 προσλήψεις στο Δημόσιο

Αύριο, Σάββατο 2 Οκτωβρίου, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας! 

Διαβάστε:

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ «Π»

Τι σηματοδοτεί η συμφωνία

Ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Αμυνας εξηγούν τη σημασία της συμμαχίας Ελλάδας – Γαλλίας, τις νέες ισορροπίες που δημιουργεί, αλλά και τις άγνωστες λεπτομέρειες της αγοράς των BELH@RRA και των κορβετών

Τι λέει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο Πέτρος Μολυβιάτης αναφορικά με την ιστορική συμφωνία

Διαβάστε επίσης

  • Οι επαφές Μητσοτάκη – Μακρόν και πώς λειτούργησαν για να κλείσει η συμφωνία
  • Η ελληνική ομάδα που τη διαπραγματεύτηκε και η ανάλυση των επιπτώσεων που επιφέρει στην Ανατολή Μεσόγειο
  • Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων φρεγατών και η ισορροπία των τριών Οπλων στο Αιγαίο
  • Οι στενές σχέσεις της Αθήνας με το Παρίσι από τη Μεταπολίτευση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μέσα στο 2022 15.836 προσλήψεις στο Δημόσιο

Ολο το σχέδιο του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, που παρουσιάζεται τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο

Οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης

Διαβάστε στο Secret

Η εξαγορά από τη Γαλλία εκτινάσσει τον Μητσοτάκη

Με εντολή Ιβάν Σαββίδη η στοχοποίηση του Κυριάκου

Μια πολιτική εμφάνιση του Γεραπετρίτη στον Πειραιά

Κορονοϊός

Ερχονται άμεσα νέες ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα

Κώστας Σκρέκας, υπουργός Ενέργειας

«Το Δημόσιο ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΔΕΗ»

Από Θάνο Πλεύρη

Πρωτοβουλίες για Μυρτώ, Ιωάννα

Η Γιάννα στα «Π»

«Με εντυπωσίασαν ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν»

Αυτό το Σάββατο τα Παραπολιτικά κυκλοφορούν με 2 μεγάλες προσφορές

Μη χάσετε τον 33ο τόμο της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, από την Εκδοτική Αθηνών, για τη διακυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου και τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Στα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα, ενώ η αλυτρωτική πολιτική συνεχιζόταν με κύρια εκδήλωση τον Μακεδονικό Αγώνα, όλες οι κυβερνήσεις από τον Γεώργιο Θεοτόκη και άλλους πρωθυπουργούς προσπάθησαν και πέτυχαν να βελτιωθεί η κατάσταση της χώρας. Το 1909 το στρατιωτικό πραξικόπημα έφερε διαφωνίες και συγκρούσεις μεταξύ των αξιωματικών του Στρατιωτικού Συνδέσμου και τότε η πρόσκληση του Ελευθέριου Βενιζέλου από την Κρήτη έφερε αίσιες πολιτικές εξελίξεις.

Ως πρωθυπουργός από το 1910 πραγματοποίησε εξαιρετικά σοβαρό ανορθωτικό έργο στην οργάνωση του κράτους. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν η συμμετοχή της Ελλάδας στον Βαλκανικό Πόλεμο του 1912 και οι ευεργετικές γι’ αυτήν συνέπειες. Σ’ αυτήν την περίοδο συνεχίστηκε η ανάπτυξη της χώρας σε όλους τους τομείς και στην άνθηση των τεχνών και των γραμμάτων.

Στα κύρια σημεία του 33ού τόμου είναι το Μακεδονικό ζήτημα και η ελληνική αντίσταση στη Μακεδονία από το 1881 ως το 1903. Ο Παύλος Μελάς και ο Μακεδονικός Αγώνας. Η είσοδος του Ελευθέριου Βενιζέλου στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας: η άφιξη στην Αθήνα, οι εισηγήσεις του, η ευόδωση της μεσολαβητικής αποστολής του, η ανάληψη της διακυβέρνησης, η Β’ Αναθεωρητική Βουλή, η αναθεώρηση του Συντάγματος και το έργο της κυβερνήσεως Βενιζέλου. Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και η προσάρτηση στην Ελλάδα της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου (1909-1913). Ο Ιταλοτουρκικός πόλεμος, η κατάληψη των Δωδεκανήσων από τους Ιταλούς και η στάση της Ελλάδας. Η συνθήκη του Λονδίνου. Η ζωή και η δράση των υπόδουλων Ελλήνων απο το 1881 ως το 1913. Και ο πνευματικός βίος και πολιτισμός.

Μαζί,

Cook Magazine Οκτωβρίου: Ερχεται στα Παραπολιτικά ένα τεύχος αφιερωμένο στο κρασί, με την υπογραφή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Ο Έλληνας Masterchef Σταύρος Βαρθαλίτης ετοίμασε για εσάς ένα τεύχος αφιερωμένο στο κρασί!

Ασπρο ή ερυθρό, ξηρό, απαλό ή γεμάτο ένταση, συνδυάστε το με κόκκινο ή λευκό κρέας, ψαρικά, ζυμαρικά, λαχανικά και μπαχάρια, ακολουθώντας τις συνταγές του Σταύρου Βαρθαλίτη και απογειώστε κάθε σας γεύμα!

Δοκιμάστε φιλέτο με σάλτσα κόκκινου κρασιού, «μεθυσμένο» ριζότο, λαχταριστό ραγού με κόκκινο κρασί, αρωματικό σολωμό με λευκό κρασί και σκόρδο και θαλασσινά σε σάλτσα λευκού κρασιού!

Και βέβαια… Wine sweets!

Φρούτα, ξηροί καρποί, σαντιγί, σοκολάτα… όλα μπορούν να παίξουν μαζί με ένα λευκό ή κόκκινο κρασί. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη ή ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του αγαπημένου σεφ και δημιουργήστε στην κουζίνα σας ελαφριές ή πικάντικες γεύσεις, που θα καθαρίσουν τον ουρανίσκο σας και θα σας βάλουν στον πειρασμό να ανοίξετε και το επόμενο μπουκάλι…

Μαλακά brownies σοκολάτας με κόκκινο κρασί, αχλάδια με σιρόπι από κόκκινο κρασί και βανίλια, μπισκοτίνο με μασκαρπόνε και λευκό κρασί, ζουμερά ροδάκινα στο φούρνο με λευκό κρασί και βανίλια!

472

 

 

SECRET__14_

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ