Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μια τεράστια ανθοδέσμη για τα 98α γενέθλια της «παθιασμένης φεμινίστριας» Μαργαρίτας Παπανδρέου

26 γυναίκες πρώην και νυν της Βουλής και της Ευρωβουλής ευχήθηκαν στην πρώην σύζυγο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ

Τα 98α γενέθλια της γιόρτασε η Μαργαρίτα Παπανδρέου
.

Ανάμεσα σε όσους ευχήθηκαν στην πρώην σύζυγο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ήταν και 26 γυναίκες πρώην και νυν της Βουλής και της Ευρωβουλής, οι οποίες της έστειλαν μια μεγάλη ανθοδέσμη.

Τα λουλούδια συνοδεύονταν και από μια επιστολή, στην οποία έκαναν λόγο για μια «παθιασμένη φεμινίστρια», εξαίροντας τους αγώνες που είχε δώσει για την ισότητα.

Όπως αναφέρουν: «Υπερασπίστηκες με πίστη και πάθος τα δικαιώματα των γυναικών και σφράγισες ανεξίτηλα τη ζωή μας. Όλα όσα σήμερα θεωρούνται εδραιωμένα και αυτονόητα από τις νεότερες γενιές γυναικών, χρειάστηκαν και ανθρώπους σαν εσένα, Μαργαρίτα Παπανδρέου, για να κατακτηθούν, κάτω από δύσκολες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες». Θυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων η κα Παπανδρέου, που έχει γεννηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 1923 στο Oak Park, μια μικρή περιοχή στην κομητεία του Ιλινόις, ίδρυσε την Ένωση Γυναικών Ελλάδος, στην οποία μάλιστα διετέλεσε και πρόεδρος επί οκτώ χρόνια.

Οι υπογράφουσες ήταν οι Ελένη Ανουσάκη, Χρύσα Αράπογλου, Μαρία Αρσένη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Ροδούλα Ζήση, Πέμη Ζούνη, Άννα Καραμάνου, Άννα Κατσαρού, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Μαρία Κυριακοπούλου, Μένη Μαλλιώρη, Σούλα Μερεντίτη, Μαρία Μίχου, Κατερίνα Μπατζελή, Αννα Νταλάρα, Τιτίνα Πανταζή, Αφροδίτη Παπαθανασίου, Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, Όλγα Ρεντάρη, Μαρία Σκραφνάκη, Ευαγγελία Σχοιναράκη, Ελένη Τσιαούση, Μάγια Τσόκλη, Ελπίδα Τσουρή και Κατερίνα Φαρμάκη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ