Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Φλέγεται» από κοροναϊό η Θεσσαλονίκη – Γέμισαν οι ΜΕΘ

Με περιπολίες και μπλόκα στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης άρχισε από τη μια μετά μεσάνυχτα η πρώτη νύχτα εφαρμογής του μίνι lockdοwn

Μία νέα πραγματικότητα καλούνται να διαχειριστούν οι Θεσσαλονικείς
μετά την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και την επιβεβλημένη επιβολή του μίνι lockdown στην πόλη εξαιτίας της εκτόξευσης των κρουσμάτων.

Γεμάτες εντατικές

Η επιδημιολογική εικόνα ωστόσο δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα δεν έχει υπάρχει κανένα κενό κρεβάτι σε ΜΕΘ  για COVID, και οι μόλις 7 κενές που υπάρχουν είναι για την Κεντρική Μακεδονία. Εξίσου ανησυχητικά είναι και τα ευρήματα από τα λύματα, με το ιϊκό φορτίο να κάνει άλματα 28% μέσα σε τρεις ημέρες από την περασμένη Τρίτη και 41% μέσα τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Αυξημένη η επιτήρηση

Με περιπολίες και μπλόκα στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης άρχισε από τη μια μετά μεσάνυχτα η πρώτη νύχτα εφαρμογής του μίνι lockdοwn. Από το πρωί της Παρασκευής, εφαρμόστηκε για πρώτη νύχτα η απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ η επιδημιολογική εικόνα στην πόλη τρομάζει το ιικό φορτίο έχει ανέβει κατά 41% σε δέκα μέρες, και ταυτόχρονα να παραμένει άγνωστο το τί θα γίνει με τις παρελάσεις.

Η πόλη τη νύχτα ερήμωσε και τα καταστήματα από τις 00:30 άρχισαν να μαζεύουν τα τραπεζοκαθίσματα από τα πεζοδρόμια και τις πλατείες. Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για κατάσταση, «αναμενόμενη», ωστόσο οι άνθρωποι της εστίασης πάντως ανησυχούν. Ήδη μειώνουν βάρδιες και ελλείψει μέτρων αναστολής εργασίας από την πλευρά της πολιτείας βγάζουν σε άνευ αποδοχών άδειες το προσωπικό τους.

Το πρώτο 24ωρο του μίνι lockodown επιβλήθηκαν 19 πρόστιμα σε πολίτες που κυκλοφόρησαν μετά τη μια επίσης πρόστιμο επιβλήθηκε σε μαγαζί που έπαιζε μουσική. Καφέ, εστιατόρια και μπαρ απαγορεύεται να έχουν μουσική την ώρα όμως που δεν έχουν απαγορευτεί οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους.

Ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου, μιλάει στο MEGA και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και εμφανίζεται προβληματισμένος: «Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω έχω βρει κάποιους ανθρώπους που έχω προσλάβει και αυτή τη στιγμή θα πρέπει να βγουν σε άνευ αποδοχών άδεια».

Μουσική…δύο ταχυτήτων

Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού από την υπαίθρια συναυλία στο θέατρο Συκεών, η οποία μπορεί να είναι νομότυπη, ωστόσο δεν τηρούνται καν οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το μέλλον των επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη. «Οι εργαζόμενοι μας όλοι ετοιμαζόμασταν να ανοίξουμε, πλέον όλοι μένουμε ξεκρέμαστοι. Θεωρώ ότι τα τελευταία μέτρα στην ουσία τιμωρούν τους εμβολιασμένους γιατί τους εξισώνουν με τους ανεμβολίαστους», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας επιχειρηματίας της εστίασης.

Με τα νέα ραντεβού για το εμβόλιο να έχουν σχεδόν μηδενιστεί, η πόλη έχει χωριστεί στη μέση με τους πλήρως εμβολιασμένους να είναι το 50% των Θεσσαλονικέων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ