Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βορίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Θα γίνουν κανονικά οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου – 15.000 προσλήψεις στο δημόσιο το 2022

Τι είπε για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης

«Οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου
, όπως και οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου θα γίνουν κανονικά», τόνισε στα  Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα, σημείωσε πως η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, όχι μόνο των εμβολιασμένων και με ισχυρή παρότρυνση για την τήρηση όλων των μέτρων όπως η χρήση μάσκας.

Ο κ. Βορίδης είπε επίσης ότι οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας αντιμετωπίζονται και πρόσθεσε ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά αντισταθμίζονται από την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών και την αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας με καλύτερους μισθούς.

Επίσης, προανήγγειλε 15.000 προσλήψεις στο δημόσιο το 2022, σημειώνοντας πως τηρείται αυστηρά μία πρόσληψη για μία αποχώρηση.

«Έκνομες ενέργειες»

Σε ότι αφορά τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη είπε πως «έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές» και σημείωσε πως «στην πόρτα ενός σχολείου δεν πρέπει να γίνονται πολιτικές διεργασίες. Το σχολείο είναι χώρος μάθησης και γνώσης».

Είπε επίσης πως έχουν γίνει μεγάλα βήματα ώστε να αντιμετωπίζεται ο βίαιος εξτρεμισμός, ενώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία τόνισε πως οι προσλήψεις προχωρούν κανονικά.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι το 75% των δημοσίων υπαλλήλων έχει εμβολιστεί συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν νοσήσει.

«Αναβαθμίζει τη χώρα»

Για την συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας ξεκαθάρισε ότι αναβαθμίζει τη χώρα και την μετατρέπει σε μια από τις σημαντικότερες αμυντικές δυνάμεις της ΕΕ ενώ περιλαμβάνει αλληλοϋποστήριξη σε περίπτωση που μια από τις δύο χώρες δεχτεί επίθεση.

Παράλληλα, επέκρινε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει να βάλει την υπογραφή του λέγοντας ότι ασκεί μικροπολιτική κατώτερη από τις εθνικές περιστάσεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ