Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Φρένο» Μητσοτάκη σε πρόωρες εκλογές και «γκάζια» στους υπουργούς: Μιλάμε λιγότερο, δουλεύουμε περισσότερο

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αποσύροντας από την ατζέντα την σεναριολογία για πρόωρες κάλπες

Με διάθεση για πολλή δουλειά επέστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
από τη Βαλένθια, δίνοντας το στίγμα για την νέα κυβερνητική διετία.

Ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο έδωσε τους άξονες για την επόμενη φάση της κυβέρνησης, παρουσιάζοντας το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2022, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους υπουργούς πως «από σήμερα μιλάμε λιγότερο δουλεύοντας περισσότερο».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αποσύροντας από την ατζέντα την σεναριολογία για πρόωρες κάλπες.

Επιπλέον, απευθυνόμενος προς τους υπουργούς, ανέφερε ότι ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η συζήτηση περί εκλογών, είναι η δουλειά και η προώθηση του κυβερνητικού έργου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται κανείς με προεκλογικούς όρους, ενώ επεσήμανε ότι δεδομένου πως η οικονομία πηγαίνει καλά και οι προοπτικές για το 2022 είναι ακόμη καλύτερες, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γίνεται συζήτηση για εκλογές μέσα στο 2022.

Αναφερομένος στον ΣΥΡΙΖΑ και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές χαρακτήρισε «ψευτολεονταρισμούς» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η σχετική παραφιλολογία «είναι και άκαιρη και άκυρη».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός ήδη από τη ΔΕΘ είχε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

«Κι επειδή προφανώς προσβλέπω σε νίκη στις επόμενες εκλογές, σχεδιάζουμε το μέλλον της πατρίδας μας σε ορίζοντα δεκαετίας. Ξέρω ότι πάντα θα υπάρχει η συζήτηση για πρόωρες εκλογές, όμως θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις. Έχω μπερδευτεί με τον κ.Τσίπρα. Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ