Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

To παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη για τη διαγραφή Μπογδάνου

Ο πρωθυπουργός από τη Σλοβενία όπου βρίσκεται ζήτησε να δει το επίμαχο βίντεο

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορες δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε
. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω», τονίζουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός βρισκόταν στην Σλοβενία όταν εκτυλίχθηκε το θερμό επεισόδιο μεταξύ του Θανάση Παφίλη και του βουλευτή Α΄ Αθηνών, που προκάλεσε την εντόνη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στη συνεδρίαση του άτυπου Ευρωπαϊκου Συμβουλίου στη Σλοβενία, και όταν ενημερώθηκε, μέσω sms, για το επεισόδιο αμέσως ζήτησε από τους συνεργάτες του να του στείλουν το επίμαχο βίντεο, με την τοποθέτηση του Μπογάνου στη Βουλή.

Λίγα λεπτά αργότερα ο πρωθυπουργός αντέδρασε άμεσα αποφασίζοντας την απομάκρυνση του Κωσνταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το parapolitika.gr, o Κυριάκος Μητσοτάκη ενοχλήθηκε σφόδρα με την αλλαγή ατζέντας από έναν βουλευτή της ΝΔ στη συζήτηση στη Βουλή, ιδιαίτερα σε μια τόσο σημαντική για τη χώρα και ιστορική συμφωνία. Ο ίδιος εξάλλου είχε δείξει κίτρινη κάρτα στον βουλευτή για το θέμα με τις λίστες των νηπίων. Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε διαμηνύσει  ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά. 

Σημειώνεται ότι στη Βουλή προηγήθηκε σφοδρή κόντρα  του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ, αναφορικά με το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι, αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ