Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνέντευξη τύπου της Δημαρχου Κ. Κ.  και Διαποντίων Ν.ν  Μερόπης  Υδραίου στα τοπικά ΜΜΕ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα η  Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας  και Διαποντίων Νήσων  Μερόπη  Υδραίου, στα τοπικά ΜΜΕ,  σχετικά με τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα την Περασμένη Εβδομάδα, με τον  Αναπληρωτή  Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα  και  τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νικόλαο Παπαευσταθίου και Παναγιώτη Κουτσουμπέλη.

Όπως ανέφερε η Δήμαρχος,  στην συνάντηση   με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, υπήρξε θετική ανταπόκριση  στο πάγιο αίτημα από την πλευρά του Δήμου μας, για την δημιουργία ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων.   Ο κ. Παπαευσταθίου διαβεβαίωσε την Δήμαρχο ότι θα εισηγηθεί  για το θέμα προκειμένου να υπάρξει νομοθετική  ρύθμιση. Μέχρι όμως να ολοκληρωθούν  οι διαδικασίες, η Δήμαρχος ζήτησε να ενισχυθεί το  ΕΚΑΒ με 20 άτομα, μόνιμο και εποχιακό προσωπικό  προκειμένου να μπορεί να να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες  της περιοχής μας κυρίως στην εποχικότητα.   Για το πρόβλημα της εντοπιότητας  η Δήμαρχος ανέφερε ότι συζήτησε με το Πρόεδρο του ΕΚΑΒ να  στελεχωθεί με  διασώστες απόφοιτους  του ΙΕΚ Κέρκυρας.

Η κ. Υδραίου αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση απινιδωτών,  στα σχολεία σε αθλητικούς χώρους καθώς και σε Δημοτικές Ενότητες, Ο κ.  Παπαευσταθίου, υποσχέθηκε ότι θα στείλει ομάδα εκπαιδευτών μέχρι   50 ατόμων προκειμένου να εκπαιδεύσουν φορείς επιχειρηματίες  και πολίτες, στο χειρισμό των απινιδωτών και εξήρε τη Δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία.  

Στο αίτημα της Δημάρχου για ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας  με μια μοτοσυκλέτα, που θα αντιμετωπίζει  επείγουσες καταστάσεις και σε συνθήκες κυκλοφορικής  συμφόρησης, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε θετικά, μάλιστα υποσχέθηκε  στην Δήμαρχο ότι θα εκπαιδευτούν στην Αθήνα  4 άτομα προκειμένου  να μπορούν να την χρησιμοποιούν και κατόπιν θα έρθει  η  μοτοσυκλέτα  στην Κέρκυρα     προκειμένου να γίνει και επί τόπου εκπαίδευση, ενω η Δήμαρχος έχει πάρει πρωτοβουλία  προκειμένου να γίνει δωρεάν  μοτοσυκλέτας στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Τέλος αναφέρθηκαν στην στέγαση του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα σε νέο κτήριο που θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του,  από  πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας  Ιονίων Νήσων.

Σήμερα πριν την συνέντευξη, η Δήμαρχος, ενημέρωσε  το Δ.Σ του ΕΚΑΒ Κέρκυρας για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την Διοίκηση του ΕΚΑΒ και συμφώνησαν  να είναι σε διαρκεί συνεννόηση και συνεργασία για την ευόδωση των κοινών στόχων.     

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό  Εσωτερικών  Στέλιο Πέτσα

Στην συνάντηση με τον κ. Πέτσα η Δήμαρχος ζήτησε, να υπάρξει προτεραιότητα , από τις προτάσεις του Δήμου για χρησμοδοτήσεις  έργων  από το πρόγραμμα  Αντώνης Τρίτσης,  για   το σχολικό κέντρο Γουβιών Κοντοκαλίου  και τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Η Δήμαρχος ζήτησε επίσης  από το κ. Πέτσα και επιπλέον  χρηματοδότηση  από το πρόγραμμα του Υπουργείου για την σχολική στέγη, κυρίως για  σχολεία της Πόλης που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα  όπως το ΕΠΑΛ

Στην συνάντηση προγραμματίστηκε ο  κ. Πέτσας να  επισκεφτεί την Κέρκυρα στις 15 Νοεμβρίου και να δει και από την κοντά την κατάσταση  με τα σχολικά κτίρια της πόλης.

Οι προτάσεις του Δήμου για χρησμοδοτήσεις  έργων  από το πρόγραμμα  Αντώνης Τρίτσης, που υποβλήθηκαν αφορούν σε σημαντικά αναπτυξιακά και λοιπά έργα, στους τομείς: της  σχολικής στέγης, του αθλητισμού, των στερεών αποβλήτων, του πολιτισμού, της αντισεισμικής θωράκισης σχολείων,  της αγροτικής οδοποιίας, της ηλεκτροκίνησης  αλλά και της ωρίμανσης μελετών για τη νησίδα Βίδο.

Ειδικότερα οι προτάσεις αυτές είναι (ανά πρόσκληση):

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣΠ/Υ ΠΡΟΤΑΣΗΣΗμερομηνία Αίτησης Υποβολής
ΑΤ04ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ-ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ2.301.440,0004.06.2021
ΑΤ05ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ1.850.000,0030.03.2021
ΑΤ06ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ10.460.877,1128.09.2021
ΑΤ07ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΟΥΒΙΩΝ – ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ5.683.300,0028.09.2021
ΑΤ08ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ/ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ SMART CITY450.541,604.6.2021
AT09ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ & ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ620.000,0030.08.2021
ΑΤ10ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ   & ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ493.978,4016.092021
ΑΤ11ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ»173.600,0028.09.2021
AT12ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΦΟΡΤIΣΗΣ1.732.111,364.6.2021
ΑΤ14ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 & ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΚΚΔΝ,ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΠΕ& ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΑΣ (AR)237.894,0028.05.2021
 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ :24.003.742,47  

Οι προτάσεις αναμένεται να αξιολογηθούν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να λάβουν έγκριση χρηματοδότησης, ενώ υπάρχει εξαιρετικός βαθμός ωριμότητας για άμεση υλοποίηση και το αξιοσημείωτο είναι οι ο Δήμος κεντρικής Κέρκυρας  και Διαποντίων Νήσων  υπέβαλε προτάσεις σε όλους τους άξονες  του προγράμματος “ Αντώνης Τρίτσης”  

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε  ιδιαίτερα την Διεύθυνση  Τεχνικών Υπηρεσιών  και τον Αρμόδιο  Αντιδήμαρχο για την επί μακρόν  εργασία τους   για την πληρότητα  των προτάσεων  και των φακέλων καθώς και τις Διευθύνσεις  Οικονομικών , Προγραμματισμού  και Επιχειρησιακού έργου  και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ