Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εντός της ημέρας η ΚΥΑ για θέατρα και κινηματογράφους – Πληρότητα 100% και για την εστίαση

Την ίδια στιγμή, ικανοποιείται το πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών που ζητούσαν την κατάργηση του μέτρου

Στα κανονικά, προ κοροναϊού πλαίσια
στην πληρότητα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση, τα θέατρα και τους κινηματογράφους αναμένεται να επανέλθει ο τρόπος λειτουργίας τους.

Ειδικότερα εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία καταργούνται οι περιορισμοί που αφορούσαν στην πληρότητα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση, τα θέατρα και τους κινηματογράφους, επιστρέφοντας στα κανονικά πλαίσια του 100%.

Ποιοι θα έχουν πρόσβαση

Όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης αναμένεται να έχουν πρόσβαση στους συγκεκριμένους χώρους, ενώ το μέτρο αναμένεται να ξεκινήσει από αυτό το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, η ρύθμιση αυτή θα ενταχθεί στο πακέτο των «προνομίων» που ανακοινώθηκαν εκ στόματος του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Την ίδια στιγμή, ικανοποιείται το πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών που ζητούσαν την κατάργηση του μέτρου από τη στιγμή που οι χώροι ήταν αμιγώς μόνο για εμβολιασμένους. Ακόμη, άξιο αναφοράς είναι το ότι στην εστίαση δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός σε αντίθεση με το προσωπικό που θα ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας.

Ακόμη, στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης που επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι στους εσωτερικούς χώρους θα μπορούν πελάτες να είναι και όρθιοι κάτι που μέχρι τώρα απαγορευόταν. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα συνεχίσουν να ισχύουν στους μεικτούς χώρους, όπου δηλαδή συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ